Studiebeurs voor Quint

10-4-2017
In het kader van het programma Het Talent Centraal heeft Quint uit V6 een studiebeurs in de wacht gesleept.


Onze school heeft vorig schooljaar voor de eerste keer meegedaan met Het Talent Centraal. Gekoppeld aan dit project bestaat de mogelijkheid een beurs te verdienen vanaf het tweede studiejaar voor een studie in Aken (RWTH of FH).

Donderdag 6 april was voor Quint uit V6, samen met een leerling van het Eijkhagencollege, het moment aangebroken om voor een kleine jury zijn bevindingen te presenteren. Wat vooral opviel was het enthousiasme dat van Quint afstraalde en het feit dat hij zijn toekomst al helemaal uitgestippeld heeft, waarbij heel duidelijk een rol voor Vectioneer (het Maastrichtse bedrijf waarbij Quint zijn stage heeft gelopen) is weggelegd.
De jury was verder lovend over zijn aanpak, gedrevenheid en zijn positieve functioneren binnen Vectioneer. Het verbaasde dan ook niet, dat Quint de toezegging op zak heeft, dat hij aanspraak kan maken op de beurs.
Om Quint zelf te citeren: “dit project heeft mij zoveel mogelijkheden geboden. Ik heb nu contacten bij verschillende bedrijven, zelfs tot in Zweden. Geweldig dat ik de kans kreeg hieraan mee te doen.”
Namens Sintermeerten wil ik Quint dan ook van harte feliciteren met dit resultaat.
Ivo Hamers