Sintermeerten > Over SMC > Blog > Berichten > Voorstelling de Mensheid
augustus 28
Voorstelling de Mensheid

​Enkele V5-leerlingen bezochten in hun vakantie de theatervoorstelling ‘De Mensheid’.

Op uitnodiging van Arnon Grunberg zijn de V5-leerlingen Eva, Leandro en Yang Mei met hun docent Nederlands in de zomervakantie naar de theatervoorstelling 'De Mensheid' met Arnon Grunberg (schrijver), Josse de Pauw (toneelspeler), Claron McFadden (zangeres) en Kris Defoort (pianist) in theater Heerlen geweest. 

De voorstelling, soms wat experimenteel, was een compleet nieuwe ervaring voor de leerlingen. De strekking en aanleiding van het stuk was het pamflet 'De mensheid zij geprezen' van Grunberg: 'Mensen zijn smeerlappen en varkens en lafaards, maar ze kunnen daar niets aan doen. Ze zitten zo in elkaar.' In het stuk werd deze stelling verdedigd en aangevallen.
 
Na afloop had de schrijver nog tijd om wat met het gezelschap te drinken, hij was oprecht geïnteresseerd in de leerlingen en aangenaam verrast dat zij in hun vakantie met hun docent naar het theater wilden.

Minder enthousiast was hij over zijn hotel, waar hij zeer amusant over vertelde en 26 augustus over schreef in zijn dagelijkse column in De Volkskrant: 

Wellicht komt er dit schooljaar nog een kans op een ‘meet and greet’ voor de leerlingen die ook mee hadden gewild, maar vanwege hun vakantieplannen niet mee konden gaan...afwachten of de planning van deze zeer druk bezette schrijver dit toelaat.
Lianne Schuppert

Opmerkingen

Er zijn geen opmerkingen bij dit bericht.