Sintermeertencollege

Antigone op Sintermeerten

De zaal was vol. Stoelen werden op randen van de aula bijgezet. De achterwand van de aula was behangen met zwart plastic.
Sintermeerten was de vierde halteplaats van de leerling-acteurs van Antigone. Iedere acteur sprak in zijn of haar moedertaal. Dus de Waalse leerlingen in het Frans, die van United World Colleges in het Engels en onze leerling Vjosa in het Albanees. Met een boventiteling was alles goed te volgen.

Het verhaal van Antigone gaat over het verzet tegen het gezag. Als Antigone het lijk van haar gesneuvelde broer tegen de wil van koning Kreoon begraaft neemt deze wraak. Daarna neemt het ongeluk voor Kreoon geen einde meer. Zo verwordt macht tot onmacht en oppervlakkigheid tot ontreddering.

Antigone, gespeeld door Shaden Safieddine, had zo door kunnen gaan voor een professioneel actrice. Robin, die Kreoon speelde, ontpopte zich als een hardvochtige schurk die je op straat met zijn lijfwachten beter niet kunt tegenkomen. Het meertalige koor timede perfect. Het spel werd omlijst door een orkest met zangers die de diverse scenes met elkaar verbonden.
Ben benieuwd wat regisseur Sjeng Verheijden volgend jaar gaat brengen!
Nico Zijlstra

Lees de bespreking in het LD van 30 januari>

Foto's van het optreden op Facebook>

 

 Laatste Nieuws

 
Don Leo

Na de zoveelste nederlaag van Feijenoord in de competitie kijken we in deze blog naar Don Leo, Leo Beenhakker, de fameuze trainer van Feijenoord. Dat waren n...

Meer Weblogs >