Terug naar overzicht

Bijna 11.000 kinderen doen mee en Juvat Westendorp geeft startschot!
Op maandag 17 april 2023, geeft Juvat Westendorp, ambassadeur van JOGG, in gemeenten Kerkrade en Sittard-Geleen het startschot van de Zuid-Limburgse Water Challenge. Tijdens deze week wordt er op alle deelnemende locaties en in de thuissituatie 7 dagen volop water gedronken.

Bijna 11.000 kinderen/jongeren van kinderopvangorganisaties, basisscholen en het voortgezet onderwijs in de 14 Zuid-Limburgse gemeenten doen mee. Klassen mogen op een ludieke manier laten zien op welke manier zij water drinken stimuleren. Hiermee kunnen de kinderen leuke prijzen winnen. 

Water drinken, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!
Diksap, cola, appelsap of AA-drink, overal verkrijgbaar maar mierenzoet. Drankjes met enorm veel suiker erin. Veel kinderen krijgen dit al van kleins af aan en zijn eraan gewend. Wist je dat kinderen per jaar maar liefst 6 kilo suiker binnen krijgen door het drinken van zoete drankjes? Het voedingscentrum adviseert om drankjes zonder suiker te geven, zoals water en (lauwe) thee zonder suiker. Dat is gezond en zo went je kind niet aan een zoete smaak. Kinderen van 1-14 jaar hebben ongeveer tussen de 1 en 1,5 liter drinken per dag nodig. Het advies aan volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar is om elke dag tussen de 1,5 en 2 liter te drinken. 

Doel van de 7 Dagen Water Challenge
Van 17 april 2023 t/m 23 april 2023 gaan de deelnemers op de kinderopvang, school en in de thuissituatie meer en bewuster water drinken. Ook pedagogische medewerkers, leerkrachten en ouders vragen we om mee te doen en het goede voorbeeld te geven. Door deze Challenge hopen we dat leerlingen in de toekomst vaker de keuze maken voor het drinken van water en zoete drankjes laten staan.

JOGG
De 7 Dagen Water Challenge is een initiatief van JOGG Zuid-Limburg. JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. In Zuid-Limburg ondersteunt iedere gemeente JOGG. Zo werken gemeenten toe naar een gezonde leefomgeving voor kinderen: thuis, bij de kinderopvang, op school, bij het sporten en in de buurt.

 Doe jij ook mee?

 Waterproject innfoto poster groot Pagina 1