Terug naar overzicht

Beste ouders/verzorgers en leerlingen,

 

Centrale eindexamens vervallen

Zoals vanochtend aangekondigd door minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs vervallen alle centrale examens dit schooljaar. Op basis van de resultaten van de schoolexamens wordt bepaald of leerlingen een diploma behalen.

Voor onze eindexamenkandidaten is dit enorm vervelend. Met name de onzekerheid veroorzaakt extra spanning in deze toch al spannende tijd. De eindexamenleerlingen en ouders worden apart geïnformeerd over de verdere ontwikkelingen en praktische gang van zaken.

 

Niet eindexamenleerlingen

Maar ook voor onze niet eindexamenleerlingen is er veel veranderd. Deze week is echt aan de slag gegaan met onderwijs op afstand op basis van een nieuw rooster. We ontdekken iedere dag meer mogelijkheden, maar lopen ook hier en daar tegen knelpunten aan. Die proberen we zo snel mogelijk aan te pakken en op te lossen voor zover dat binnen onze invloed ligt.

We ervaren veel steun vanuit ouders in de vorm van berichten, mails en telefoontjes. Dankjewel daarvoor. Het is erg fijn om te zien dat onze inspanningen gewaardeerd worden. We willen jullie ook bedanken voor jullie flexibiliteit en creativiteit. Jullie als ouders in de begeleiding van jullie zoon en/of dochter, maar zeker ook de leerlingen.

Ons doel is ervoor te zorgen dat onze leerlingen, ondanks de situatie, onderwijs krijgen en dat onze eindexamenkandidaten een eerlijke kans krijgen om een diploma te behalen.

Samen kunnen we dit waarmaken!

 

Met hartelijke groet,

Debora Herveille, rector