Terug naar overzicht

Van de nood een deugd maken, dacht meneer van Roekel (docent Engels) tijdens de eerste lockdown vorig jaar. Hoe vertaal je de lessen uit lokaal 112 op een leuke, leerzame (en soms een heel klein beetje grappige) manier naar digitale lessen Engels voor thuis op het scherm? Natuurlijk niet alleen voor zijn eigen leerlingen maar ook voor andere  (basisschool) leerlingen en hun meesters of juffen.  Het idee Mister van Roekel was geboren. Meneer van Roekel bouwde op zijn zolderkamer een kleine studio met green screen en lampen die hij mocht kopen van school en begon met zijn eerste filmpjes te maken.

Mister van Roekel maakt tegenwoordig regelmatig leerzame filmpjes over de Engelse taal met bijbehorende opdrachten (worksheets) over verschillende thema's. Soms over grammatica onderdelen of over Engelse woordjes maar ook om luistervaardigheid te oefenen. Op deze manier kan elke leerling nog een keertje oefenen of zichzelf juist extra uitdagen.

Zijn huidige leerlingen dienen als de perfecte proefkonijnen. Zij helpen hem enorm door kritisch mee te denken. Daarnaast is mevrouw Pieters de perfecte fact checker want zij helpt om foutjes uit de worksheets te filteren. 

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan vooral eens een kijkje op YouTube, Instagram en binnenkort de website. 

Check it out!

Instagram: @mistervanroekel

YouTube: Mr.vanRoekel

Met vriendelijke groet | Best regards

sociallinks