Terug naar overzicht

Zo lang we op Sintermeerten TTO hebben (2012), zo lang komt de Phileas Fogg Theatre Company met onze TTO-brugklassers theatervoorstellingen maken. Wat aanvankelijk een onbegonnen taak lijkt te zijn, blijkt na een uur oefenen onder leiding van Engelse acteurs een heus toneelstuk op te leveren waaraan alle leerlingen meedoen en hun rol kunnen vervullen. Het toneelstuk Little Victorians werd gisterenavond opgevoerd in onze eigen aula.

Terug in de tijd

De acteurs weten met een minimum aan middelen de jonge leerlingen terug te brengen in het 19e eeuwse Engeland, de Victoriaanse tijd. Vandaar de naam Little Victorians. Het was een tijd van armoede, grote sociale tegenstellingen en gevaren.

Iedere acteur neemt -terwijl de ouders en belangstellenden op de toeschouwers tribune toekijken- de helft van de leerlingen mee naar een hoekje in van de theaterzaal en begint met het instuderen van een verhaal. Bij beiden is -of lijkt- dat een ander verhaal. Als beide groepen met de voorstelling beginnen, blijken beide verhaallijnen keurig in elkaar te passen.

Met veel plezier kunnen de ouders hun Little Victorians aan het werk zien, en merken dat hun kinderen al binnen twee maanden al heel wat Engels verstaan en spreken.


LVic 22 infoto D 1920

LVic 22 infoto B 1920

LVic 22 infoto A 1920

LVic 22 infoto E 1920