Terug naar overzicht

Dag 1:  4 juni

De eerste dag was een afwisselend programma: na de busreis ook de nodige activiteiten.

Maar we zijn begonnen in het Battle of Normandy museum in Bayeux. Even de broodnodige verdieping in het hoofdonderwerp van onze reis. Vervolgens een broodje en korte tour door Bayeux. De stad staat al dagen volledig in het teken van de 75e herdenking van D-Day. Overal historische voertuigen en soldaten in outfits uit 1944.

Na een pittige en enigszins verregende wandeling kwamen we aan in Aventure Parc, vlakbij Bayeux. De foto’s spreken voor zich! Even heerlijk klauteren, springen, rollen en meer! Voor jong en oud zoals jullie zien..

Na het opfrissen in het hotel zijn we gaan kijken naar de Atlantic Wall in Longues-sur-Mer. Zeer indrukwekkend omdat deze geschutsbatterij nog zo origineel is. Kijkend door de smalle opening naar de zee stelden we ons voor dat er overal getailleerde schepen te zien waren. Erg indrukwekkend.

Normandie 2019 foto1 1140


Dag 2:  5 juni

D-Day nadert. Vanochtend gaan we kijken naar een parachutesprong van ongeveer 200 soldaten, waaronder een 97-jarige soldaat die 75 jaar geleden ook gesprongen is.

De rest van de dag bezoeken we La Cambe, Duits oorlogskerkhof, en als het lukt met alle veiligheidsmaatregelen vanwege het bezoek van president Trump morgen.

Normandie B foto5 1140Normandie B foto5 1140