Terug naar overzicht

Op zaterdag 7 mei vertrokken 6 leerlingen en 2 begeleiders naar Cyprus om deel te nemen aan het Erasmus+ Generation Green Project. De leerlingen van V5 begonnen enthousiast aan hun avontuur op Cyprus en waren goed voorbereid op hun opdrachten aldaar.

Cem, Nicci, Nika, Serena, Simone en Ischa hebben tijdens deze week een hele goede indruk achter gelaten op het Gymnasio Archangelou Lakatameias. Onze partnerschool in Nicosia was met name onder de indruk van de manier hoe zij de opdrachten hadden voorbereid en uitvoerden.

Onze V5 leerlingen hebben tijdens deze week verschillende lessen verzorgd en veel Engels gesproken met de Cypriotische leerlingen. Tevens werden er veel nieuwe contacten gelegd en vrienden voor het leven gemaakt. Een belangrijk onderdeel was het geven van een presentatie over Nederland. In verschillende klassen werd er over de cultuur en gewoontes in Nederland verteld. Dit leverde leuke gesprekken op die de leerlingen weer dichter tot elkaar brachten.

Natuurlijk stonden er ook andere activiteiten op het programma deze week. Bijna elke dag was er tijd en ruimte om het eiland te ontdekken. Een stadswandeling door Nicosia, een bezoek aan Limasol en Larnaca waren ook heel leerzaam en verassend. Met name de stadswandeling onder leiding van Antonis Ktoris in oude stad van Nicosia, was zeer indrukwekkend.

Het was een drukke maar vooral leerzame week voor iedereen… Met name de geschiedenis van het eiland en de ecologische veranderingen op Cyprus, leverden veel stof tot nadenken op! Moe maar voldaan keerde de groep op 14 mei weer terug naar Nederland. Het was een onvergetelijke reis die we niet snel zullen vergeten!

Cyprus infoto 1 1000

Cyprus infoto 2 1000

Cyprus infoto 3 1000

Cyprus infoto 4 1000

Cyprus infoto 5 1000