Terug naar overzicht

Anne, Floor, Gwen en Joline doen hun internationale stage in Oeganda, in Afrika. Van het koude Nederland kwamen zij via het warme Dubai aan in Kampala de hoofdstad van dit Midden-Afrikaanse land. Vanuit Kitgum zullen zij ons regelmatig op de hoogte houden van hun avonturen en ervaringen.

 

1 en 2 februari 2018
Op donderdag 1 februari vertrokken wij op onze internationale stage naar Oeganda toe. We vlogen van Düsseldorf maar doordat we wat vertraging hadden, moesten we nog even rennen in Dubai. Na een tweede lange vlucht kwamen we (een beetje moe) aan in Oeganda. Hier werden we opgehaald door Lennie die ons vervolgens naar Kampala bracht. Lennie reist met ons mee naar het noorden van Oeganda (Kitgum) toe waar de school ligt waar we stage gaan lopen.
In Kampala hebben onze Amerikaanse dollars ingewisseld voor Oegandese schilling. Om bij te komen van onze reis zijn we bij een cafeetje gaan zitten, waar we een heerlijke smoothie hebben gedronken. Na deze pauze zijn we met de auto naar een mevrouw genaamd Christine gereden, waar we vanavond gaan overnachten. Christine had heerlijk voor ons gekookt in haar grote huis.

Uganda 360 2
Morgenvroeg zullen we met de auto gaan rijden naar Kitgum. Het is een reis van bijna acht uur, dus we moeten vroeg op!

3 februari
Vanochtend werden we wakker in het gigantische huis. Er werd een heerlijk ontbijt voor ons klaargemaakt. Nadat de we ontbeten hadden, werden onze koffers vastgebonden op het dak van de auto. Hierna begonnen we aan onze acht uur durende reis naar het noorden, naar Kitgum. Onderweg zijn we een paar keer gestopt om foto's te maken en te eten. Op een gegeven moment kwamen we een aantal bavianen tegen. Toen we stopten om een foto te maken sprong er eentje op de motorkap van de auto. De aap had een koekje in de auto gezien en wilde die graag hebben. Nadat we het koekje naar buiten hadden gegooid reden we weer verder.

Uganda 360 3

Rond zes uur (lokale tijd) kwamen we eindelijk aan in Kitgum. Hier werden we hartelijk ontvangen door de bevolking van het dorpje. Er werd heel erg lekker eten voor ons gekookt waar we van hebben genoten. We hebben nog even gekletst en daarna zijn we ons klaar gaan maken om te slapen. Morgen gaan we naar de kerk toe in het plaatselijke dorpje. Hier hebben we allemaal heel erg veel zin in!

Wordt vervolgd