Terug naar overzicht

4 februari 2018

Vanochtend zijn we vroeg opgestaan om naar de kerk in het dorpje te gaan. Bij de kerk aangekomen werden we door iedereen vriendelijk verwelkomd. Tijdens de mis moesten we onszelf aan alle mensen in de kerk voorstellen. Er werd erg veel gezongen in de kerk en dat klonk echt waanzinnig mooi. Na de mis hebben we nog wat door het dorpje gelopen, maar we zijn daarna snel naar huis gelopen want het was 36 graden. In de middag werden we voorzien van een wederom lekkere lunch. Na de lunch zijn we weer naar het dorp gelopen om boodschappen te doen. Eerst hebben we nog gezellig op een terras gezeten en daarna gingen we sjouwen met onze gekochte waterflessen. Thuis aangekomen hebben we nog een spelletje gespeeld en snel gedoucht voordat de zon onder ging. De zon gaat rond zeven uur onder.
Morgen begint de school weer. Het is de eerste schooldag na hun zomervakantie. De schooldagen duren van 7 uur ‘s ochtends tot en met 5 uur ‘s middags. Het wordt dus een lange dag!

 

5 februari 2018
Vanochtend was het vroeg opstaan, want om half acht moesten we op de school zijn. Blijkbaar wordt de tijd hier niet zo nauw genomen. Om acht uur moesten de kinderen in rijen gaan staan en dan begonnen ze met allerlei liedjes zingen. Daarna marcheerden de kinderen naar hun klassen toe. Gwen zat bij klas p2 (6-7 jaar), Joline zat bij p3 (8-9 jaar), Floor zat bij p4 (10-11) jaar en ik zat bij p5 (11-12) jaar. Er waren verschillende leraren die na elke les omwisselden van klas om hun eigen vak te geven. Er werd Social Studies, Intergrated Science, Literacy, Maths en Engels gegeven. De kinderen krijgen op school ontbijt en lunch. Het ontbijt bestaat uit een soort pap en de lunch bestaat uit bonen en posho (een soort gekleefde rijst). Alle kinderen waren zo ongelooflijk aardig. De school duurt tot vijf uur, maar rond drie uur zijn we wegegaan. Gwen, Joline, Floor, Lennie en Vera zijn naar de stad gegaan om nog wat fruit te kopen en ik ben naar het huisje gegaan om even bij te slapen. ‘s Avonds heeft Vera gitaar gespeeld en liedjes gezongen. Het avondeten dat voor ons was gekookt was weer fantastisch.
Zometeen gaan we lekker slapen en dan moeten we morgen weer vroeg opstaan om naar school te gaan!

kitgumschh0ol full