Terug naar overzicht

Het Sintermeertencollege heeft sport en gezondheid hoog in het vaandel staan. Dit komt tot uitdrukking in het certificaat “sportactieve school”, waar wij erg trots op zijn. 

Nadat de tweedeklassers bij de introductie op Kaalheide hebben kunnen kennismaken met de techniek van het levensreddend reanimeren, zijn nu de brugklassers aan de beurt.

De leerlingen krijgen op woensdag 19 september, donderdag 20 september of vrijdag 21 september een 90 minuten durende reanimatietraining van geneeskundestudenten die deel uitmaken van de stichting Taskforce QRS

Mocht leerlingen deelnemen aan de Sportklas -en bijbehorend sportklaskamp- en volgens schema ingepland zijn met zijn/haar klas op 20 of 21 september, dan krijgen zij later dit schooljaar de reanimatietraining alsnog aangeboden. In de bijlage het schema.

Klas B1d wordt donderdag vergezeld door aan afvaardiging van Roda JC. Zowel Roel Brouwers, Nathan Rutjes alsook Roda JC mascotte Koempeltje begeleiden deze reanimatietraining en zullen het belang van reanimeren onderstrepen.

koempeltje roda