Terug naar overzicht

De BSM leerlingen van V6 hebben de afgelopen weken op Zuyd Hogeschool gewerkt aan hun onderzoeksopdrachten. Dit werd samen gedaan met de afdeling Biometrie. Professionele ondersteuning van Dennis Odekerken en Marc Koppert, beiden docent op de Hogeschool, hebben geleid tot vele leerzame momenten in een prettige werksfeer.
BSM Zuyd experts 350BSM Zuyd uitlegdemo 350

 

 

 

De onderzoeksopdrachten waren:

Opdracht 1 Lichtsluizen
Globaal: metingen aan personen gelet op verschillen tussen het dominante en niet dominante been waarbij de nadruk ligt op het meten van tijden van het afleggen van een parcours met behulp van lichtsluizen
BSM Zuyd lichtsluis 350BSM Zuyd lichtsluis 350

 

Opdracht 2 Submaximale fietstest
Globaal: metingen die indirect de maximale zuurstofopname (VO2-max) op basis van het getrapte vermogen (P in Watt) op een fietsergometer in relatie tot de gemeten hartfrequentie (HF in slagen per minuut) bepalen.
BSM Zuyd fietsen 350

Opdracht 3 Draadloos spieractiviteit meten
Globaal: op basis van spieractiviteit metingen (draadloos) kan in kaart worden gebracht welke spieren op welk moment actief zijn. Zo kan je dus ook verschillen zien tijdens het gaan (lees: wandelen) en lopen (lees: rennen).

BSM Zuyd draadloos1 350BSM Zuyd draadloos1 350

 

Vervolgens de dag van de presentaties. Iedere groep heeft zijn opdracht middels een presentatie uitgelegd aan de andere groepen, de docenten biometrie, leerlingen Biometrie onze eigen Karin Schouren en ondergetekende.
De eindbeoordeling was voor allen ruim voldoende (7-8-7).

BSM Zuyd presentatie 350

Volgend jaar gaan we met deze onderzoeksopdrachten verder…….. wordt vervolgd!

B.S.M.-team VWO 6