Terug naar overzicht

Op woensdagmiddag 13 november nam Sintermeerten, als NetJet- en Technet school, deel aan de Careerday in het Evoluon in Eindhoven.  Onder begeleiding van mevr. Schouren en dhr. Neven gingen meer dan dertig leerlingen van Mavo 3, Havo 4 en Vwo 4 op ontdekkingstocht door de uitdagende en verrassend brede wereld van de techniek.

Onze leerlingen kwamen op praktische wijze in contact met de grote variatie aan technische beroepen en bedrijven en kregen hiermee een beeld wat technologie is, waar technologie is, wie er werken in de technologie en wat ze er zelf mee kunnen. Door zelf bouwen, proberen, proeven, programmeren, raden en rekenen hebben ze het aan den lijve ondervonden.

Ze werden ingedeeld in groepjes van tien, die werden begeleid door een ‘Career Guide’, een medewerker van een bedrijf of een technische student. Bij elke bedrijfsstand werd een workshop verzorgd waarbij de leerlingen meer te weten zijn gekomen komen over de werkzaamheden, technologieën en beroepen binnen het bedrijf door zelf aan de slag te gaan.

Dit soort activiteiten zijn zeer waardevol voor de leerlingen. Ze ervaren zelf de wereld van opleiding en werk buiten de school. Het is daarmee een grote verrijking van hun LOB.

Of, zoals een leerling zelf zei: Dit is echt heel interessant!

Op naar de volgende ervaring!!!


Careerday infoto 1140 
 
Careerday infoto G 1140