Terug naar overzicht

Met twee kanjers van het Sintermeertencollege

  • Francine van Dierendonck - member Executive Board APG Group, Salma Ahabbat M3a,
  • Frank Schaapveld, Vice President Customer Care & Supply Chain EMEA at Medtronic, Yousra Bouyaghjdane M3d

Na een spannende voorbereidingsperiode waarbij niet alleen onze kanjers Salma en Yousra betrokken waren, maar ook de klasgenoten van beide leerlingen en niet te vergeten beide mentoren Nina en Tom, was het donderdag 23 januari 2020 zover:

  • Salma als Baas van het APG
  • Yousra als Baas van Medtronic

Baas van morgen infoto 2 Baas van morgen infoto 3a


In de ochtend werden beide leerlingen bij het Sintermeertencollege opgehaald en werden de eerste voettreden als Baas door Yousra en Salma gezet. Met gespannen enthousiasme gingen beide dames op pad, waarbij Francine van APG en Frank van Medtronic, beide leerlingen geruststelde en het dagprogramma doornamen.

Eenmaal aangekomen bij beide bedrijven kon het echte werk beginnen. Kennismaken, handenschuddend, voorstellen en nog eens voorstellen.

Yousra begon direct met een conference call die volledig in het engels was, Yousra kon direct haar internationale skills laten gelden. Na de eerste gewenning kwam Yousra los en gaf directe feedback op de werkvloer en kwam met het advies: spreek collega’s aan die je niet kent en zorg dat er tijd is voor een grapje. Tevens wist Yousra een zakenreis voor Frank te boeken die direct voordeliger was dan anders.

Salma kwam in aanraking met de board en liep vervolgens de afdeling sociaal-media om de facebookpagina over te nemen. Tevens werd aandacht besteed aan het belang van het beheer van ons pensioengeld a + € 600 miljard dat wereldwijd wordt beheert. Lunchen en aan het einde van de dag nog brainstormen met Francine over de wijze waarop APG sparen interessanter kan maken voor jongeren.

Na de centrale afsluiting bij Obvion werden beide netjes en verzorgd afgeleverd bij het Sintermeertencollege en werd duidelijk dat Salma en Yousra er een onvergetelijke dag op hadden zitten, die onherroepelijk zijn invloed heeft op de Loopbaan oriëntatie van beide.

Baas van morgen infoto 4


Blijf wie je bent, ben nieuwsgierig en leergierig en zorg voor hoge ambities ook al denk je dat deze niet haalbaar zijn. Ga er voor…….. Dit was een van de afsluitende woorden die Francine van Dierendonck tijdens haar laatste toesprak meegaf aan de aanwezige bazen van morgen.

Dhr. Sweerts, docent


 Meer foto's van het JINC project "de Baas van Morgen" op onze Facebook pagina


 Nog twee ontvangen reacties......

Reactie Frank 1Reactie Frank 1