Terug naar overzicht

De "scholen zijn weer begonnen!" is de titel van de informatiecampagne van Veilig Verkeer Nederland bij de start van het nieuwe schooljaar. De campagne roept ouders op om hun kinderen naar school te laten fietsen.

Achterbankgeneratie

Ook op Sintermeerten zien we dat ouders hun kinderen met de auto op school afleveren. Hoewel goed bedoeld, levert dat een enorme drukte en stress rondom de school op. Ouders die hun kinderen brengen en halen verhogen zo de de onveiligheid rondom ons schoolgebouw. Daarbij komt dat kinderen die op de achterbank zitten, onvoldoende oefening in het verkeer krijgen en daardoor gevaren niet goed leren inschatten.

De scholen zijn weer begonnen

Veilig Verkeer Nederland roept ouders op om de kinderen op de fiets naar school te sturen. VVN hoopt daarmee de files rond de scholen te kunnen verminderen en de kinderen beter verkeersveiligheid te kunnen bijbrengen. Voor ouders is het belangrijk om de route van en naar school samen met het kind te verkennen en te wijzen op gevaren in het verkeer. Automobilisten wordt gevraagd om extra rekening te houden met fietsers op de rijbaan en te anticiperen op groepsgedrag, telefoongebruik door fietsers en fietsers met koptelefoons op.

En leerlingen?

Kom met de fiets naar school, houd je aan de verkeersregels en laat je niet door muziek, de groep of telefoon afleiden! Sintermeerten is een sportactieve school, toch?!

Kan het echt niet anders? Kies dan voor het OV. Arriva stopt voor de deur!

Meer info: Veilig Verkeer Nederland