Terug naar overzicht

De gemeente Heerlen zet samen met de lokale politie een escaperoom bus in om met jongeren te praten over de gevolgen van sextortion (afpersing door naaktbeelden). Een aktueel thema in onze maatschappij. Leerlingen van mavo3 en mavo4 hebben vrijdag 28 februari deelgenomen aan dit speciale project.

Hoe ging het in zijn werk?
De leerlingen zijn zogenaamd slachtoffer van afpersing met naaktfoto's en moeten zo snel mogelijk een code kraken. Na afloop gaat de politie met de scholieren in gesprek over ONLINE veiligheid. In de escaperoom kregen de scholieren een kwartier de tijd om vier opdrachten uit te voeren. Als alle opdrachten succesvol waren afgerond en de juiste codes in het spel zijn ingevoerd, voorkomen de leerlingen dat er naaktfoto's online komen.

Doel 
De escaperoom met opdrachten is een goede manier om met elkaar aan de praat te komen over het thema sextortion. Afpersing met gebruik van naaktfoto's. filmpjes of webcammateriaal komt steeds vaker voor onder jongeren tussen de 13 en 25 jaar. Door schaamte doen jongeren vaak geen aangifte.  

Onze leerlingen waren onder de indruk van deze leerzame presentatie.


 EscapeRoom infoto A 1920

EscapeRoom infoto E 1920

EscapeRoom infoto G 1920