Terug naar overzicht

Charlemagnecollege Eijkhagen wint VOLLEYBALTOERNOOI
SINTERMEERTEN LEIDT IN HET OVERALL KLASSEMENT!

In het kader van de Euregiocup werd er dinsdag 13 februari gevolleybald. Sintermeerten trad, net als de afgelopen 15 jaar, op als gastheer. In 3 categorieën (1e/2e klas, 3e/4e klas en de schoolteams) namen jongens en meisjes teams van het Sintermeertencollege het op tegen het Bernardinuscollege, CMC Eijkhagen, college Sint Jan, de vrije school en het Grotiuscollege.


’s Morgens werden de wedstrijden voor de 1e en 2e klas categorie gespeeld. Onze dames waren vanaf het begin onverslaanbaar. Zij speelden mooi verzorgd volleybal. In de finale tegen het Charlemagnecollege werd er op een hoog niveau met elkaar gestreden. De een na andere mooie rally werd in “ons” voordeel beslist en de finale ging lang gelijk op, aan het eind stond de ploeg met 3 punten voor en behaalde zo de eerste plaats in hun categorie! Dik verdiend. Bij de heren in deze categorie ging het moeizamer. De eerste wedstrijd ging verloren. Onnodige fouten maakten de wedstrijden spannend. Wel leuk om naar te kijken voor het massaal toegestroomde publiek. De werklust van de heren vergoedde veel en de zeer efficiënte wijze van volleyballen zorgden ervoor dat de wedstrijden daarna allemaal in winst werden omgezet. De beslissende wedstrijd tegen, ook CMC Eijkhagen, ging helaas nipt verloren en zodoende werd de mooi volleyballende ploeg uit Landgraaf terecht eerste. Het Sintermeerten team behaalde uiteindelijk op wedstrijdpunten een 4e plaats.

Volleybal 2020 infoto3 1140

In de 2de categorie, klas 3-4, had de concurrentie de spelpatronen van onze teams ook goed geanalyseerd. Helaas resulteerde dit bij de heren in een verliespartij tegen CMC Eijkhagen, 14-18. Dit was ook tevens beslissend voor de einduitslag. Ook SMC heren 3e en 4e klas behaalde een 3de plaats. De dames daarentegen regen de nederlagen aan elkaar. Het deelnemersveld was erg sterk en vooral Bernardinus en Eijkhagen hadden een zeer goed en vooral mooi volleyballend team. Zeer terecht werden zij dus kampioen en 2e! Uiteindelijk wisten de dames nog 2 wedstrijden te winnen en zodoende werden ze alsnog 3e; toch een mooi resultaat!
Bij de laatste categorie, de schoolteams, ging de strijd om de hoogste podiumplaatsen ’s middags tussen CMC Eijkhagen, Bernardinus en onze eigen teams. De dames voldeden volledig aan de vooraf hooggespannen verwachtingen. Een zeer ingenieus selectiebeleid resulteerde in mooi volleybal. Helaas ging de beslissende wedstrijd tegen het CMC Eijkhagen met één punt verschil verloren, waardoor de meiden nipt naast de eerste plaats grepen. De dames speelden werkelijk zeer fraai volleybal. De heren verloren twee cruciale wedstrijden en eindigden zodoende op een 3e plaats.

Volleybal 2020 infoto1 1140


Het Charlemagnecollege Eijkhagen won het toernooi uiteindelijk met grote overmacht, maar liefst 54 van de maximaal 60 te behalen punten! Het Bernardinuscollege eindigde op een zeer verdienstelijke 2e plaats met 44 punten voor het overallklassement. Sintermeerten sprokkelde 40 punten bij elkaar. In dat klassement klom CMC Eijkhagen door de goede volleybalresultaten van een 3e naar de 2e plaats en consolideerde het Sintermeertencollege de eerste plaats.

Van onze sportredactie

Volleybal 2020 infoto2 1140