Terug naar overzicht

Wij, Sanne, Isa, Benthe en Stijn, doen onder begeleiding van de heren Samulski en Verheesen mee aan het project Youth in dialogue (YID) in het kader van de Euriade in Kerkrade. Dit project houdt in dat we met studenten van verschillende landen, zoals Rusland en Zuid-Afrika maar bijvoorbeeld ook Duitsland en Oostenrijk, in contact komen en onze grenzen gaan verleggen op verschillende manieren. In dit blog zul je de komende week meegenomen worden in dit project, en vooral in de activiteiten daaromheen.

Zondag

Vandaag was de eerste dag. Nadat we in de ochtend aankwamen bij Abdij Rolduc kregen we direct onze kamer toegewezen. Dit ging allemaal niet zo soepel aangezien sommige kamers nog niet klaar waren, en er op sommige kamers nog andere mensen bleken te slapen. Maar uiteindelijk is dat gelukkig allemaal goed gekomen.
Op deze kamer zullen we deze week slapen met een willekeurig persoon die ook deelneemt aan Youth in dialogue. Nadat we onze kamer bekeken hadden, gingen we naar de Aula Minor(de grote zaal) waar we het welkomstwoord mochten aanhoren van Dr. Werner Janssen, de grote baas van het hele project.

Sketches

Om een beetje los te komen was  Valerie gekomen om een workshop te doen. Zij is een toneelspeelster die met ons een aantal activiteiten en leuke spellen gepland had om wat vrijer te worden. Zo gingen we onder andere sketches opvoeren in tweetallen, deze sketches moesten we met verschillende uitdrukkingen doen. Het gevolg hiervan was dat je met elkaar aan de praat raakte en zo tijdens de lunch al nieuwe mensen hadden ontmoet. Na de lunch zijn we verder gegaan met Valerie, die ons in groepjes van zes, verschillende films liet nadoen. Dit was erg leuk, omdat je zag dat iedereen ook echt zijn best deed. Hierna volgde natuurlijk een aantal optredens van de films.

Euriade jugend 2018

Polka dansen

Na het afscheid van Valerie, hebben een polka workshop gehad, van een goede vriend van Werner Janssen en hemzelf. Hierbij moest je een partner zoeken, en vervolgens kreeg je stap voor stap uitgelegd hoe je de polka moest dansen. Na het intensieve gedans, hebben we een uur vrijetijd gehad die we hebben gebruikt om met verschillende mensen te kletsen bij het nabij gelegen meer van de Abdij Rolduc. Na het avondeten in de eetzaal zijn we terug gegaan naar de Aula Minor waar we hebben genoten van een aantal mooie optredens waarna we konden terugkijken op een mooie dag met veel nieuwe mensen en indrukken!
Stijn

Afbeeldingen: de heer Samulski, Euriade YID