Terug naar overzicht

Op woensdag kwamen we eerst bij elkaar in de Aula Minor in Rolduc. Daar zijn we in dialoog gegaan met onze groepjes. Na afloop reden we met de bus naar de Europaschule in Merkstein bij Herzogenrath. Daar kregen we een lunch aangeboden en een Iraaks meisje, Sara, gaf een speech over het houden van, en accepteren van jezelf.
Samen liepen we door de straten en bossen van Alsdorf naar Energeticon, een voormalig mijngebouw. We kregen er iets te drinken en hadden een gesprek met de burgemeester van Alsdorf, Ralf Wagemann en Lothar Müller van de Sparkasse, een psycholoog en een arts. Er werden door ons een paar interessante vragen gesteld en zij gaven ze ons adviezen zoals: "You can always find solutions" en "Be honest to yourself, believe in yourself, invest in other people."
We kregen een tour door Energeticon, waar we erge interessante dingen kregen te horen over mijnbouw, mijnen en het werken in mijnen. De dag werd afgesloten met een blaasconcert door het Bergmännisches Bläserensemble. Het was erg indrukwekkend en heel mooi om live te zien! Ze speelden onder andere Rise me Up en een stuk uit Lord of The Rings.
Sanne

Euriade 2018 Energeticon