Terug naar overzicht

Afgelopen zaterdag was het dan zover, veel te vroeg - u wordt bedankt mevrouw v.d. Bercken! - waren we in het Continium in Kerkrade. Na een half uur socializen op de telefoons mochten we als eerste team naar binnen en kregen we onze tafel toegewezen. Er waren twee ruimtes, waar telkens zes teams in pasten en een oefentafel om nog eens alles door te lopen met onze robot.

Regio finale

Na weken onderzoek doen, verwerken van informatie, het bouwen van een robot, maken van een presentatie, programmeren van de missies met de robot, het maken van modellen én een poster met onze Core Values, waren we klaar voor de regiofinale.
In de ochtend hadden we het druk: oefenronde op de wedstrijdtafel, waarbij helaas de vorige rondes al uitgelopen waren, rennen voor onze Core Values jurering, waar dan de coaches niet bij mochten zijn, meteen weer door voor onze eerste officiële ronde op de wedstrijdtafel. Onze naam -Teckylem Squad- bleek te moeilijk voor de presentator en hij dacht dat we uit allemaal andere landen kwamen, omdat onze voertaal Engels was. Op de wedstrijdtafel ging het elke ronde beter, maar de uiteindelijke winnaar konden we niet verslaan.

Toch prijs  

We hebben de hele zaterdag veel plezier gehad in het museum met allerlei doe-activiteiten. Vooral het spijkerbed viel in de smaak. Uiteindelijk hebben we drie rondes op de wedstrijdtafel gehad, een jurering gehad voor onze Core Values, de robot met vragen over waarom we hem zo gemaakt en zo geprogrammeerd hadden, en ons Project. En de jury was zo onder de indruk van ons onderzoek en resultaat van het Project, dat we op dit onderdeel van de Lego League gewonnen hebben.
De overallwinnaar mag op 16 februari deelnemen aan de Benelux-finale in Eindhoven. En ons streven is het om volgend jaar door te mogen naar de Benelux-finale!

Lego League award 600