Terug naar overzicht

Afgelopen donderdag 12 januari heeft de sectie mediawijsheid/media awareness op school een Hackathon georganiseerd voor de brugklassers. Een hackathon is een event waarin non-stop in kleine teams gewerkt wordt aan het bedenken van oplossingen rondom een casus of probleem. De casus die onze brugklassers behandeld hebben is het bedenken en ontwikkelen van een Minecraft wereld waarin het thema voedselverspilling onder de aandacht gebracht wordt. 

Minecraft is een virtuele spelomgeving die door veel leerlingen gespeeld wordt en waarin de speler ook zelf objecten kan maken. De objecten zijn bijvoorbeeld gebouwen, voertuigen, decoraties etc. Alles wordt gebouwd aan de hand van blokken. vindt plaats in een eigen wereld.

De hackathon maakt deel uit van het Europees Erasmus+ project BAFOS. De uitkomsten van de hackathon worden als inspiratiebron gebruikt in een Europees Minecraft spel. Op vergelijkbare wijze wordt in Ierland, Italië, Spanje, Griekenland gewerkt. Uiteindelijk zullen onderdelen van de spellen gebruikt worden om lesmateriaal voor docenten en leerlingen te ontwikkelen. Het was een zeer geslaagde middag/avond.


Hackathon infoto klein B

Hackathon infoto klein A

Hackathon infoto klein C