Terug naar overzicht

Veel leerlingen moeten weer even wennen aan het leven met en voor de school. Voor sommigen is het wennen aan een nieuwe klas, anderen moeten zelfs wennen aan een heel nieuwe school.

De introductieactiviteiten vinden vaak buiten school plaats. De leerlingen van de brugklassen TTO gingen naar Schinveld om te leren samenwerken en natuurlijk om Engels te leren spreken.

Biejdetant, daar is geen woord Engels aan

Sommige BK-TTO-leerlingen waren al ruim vóór aanvang van de activiteiten door ouders of vrienden naar Schinveld, bij het restaurant Biejdetant, gebracht. De eerste opdracht die de mentoren aan de leerlingen gaven bestond uit een soort speeddate: vraag je medeleerling -in het Engels natuurlijk- over zijn of haar hobbies, familie en vrienden. Wat onwennig begon men aan deze taak, af en toe bijgestaan door de mentoren. Het was meteen een voorproefje van het echte TTO-werk in de klas, waar spreekvaardigheid met stip op nummer 1 staat.

Het team van Biejdetant had daarna een gevarieerd programma voorbereid, waarbij samenwerken en handigheid centraal stonden. Samen een paardenkar trekken met passagiers erop. In de visual boven dit artikel kun je zien dat de echte paarden naast het parcours, het gebeuren met belangstelling volgden. Boerengolf met slappe ballen en houten klompen stelde de handigheid danig op de proef. Of wat dacht je van gezamenlijk zaklopen?

Dat de leerlingen zin hadden in de nieuwe uitdagingen, kun je op de groepsfoto zien!

BK TTO Schinveld2 group 1140

 

Tweedeklassers waren op Kaalheide te gast bij Roda JC en kregen les over het belang van bewegen door oud prof-voetballers Nathan Rutjes en Roel Brouwers in SchooltoerXL

banner schooltoerXL1920

Derdeklassers waren te vinden in Gulpen, waar in klimcentrum Rocca geklommen en gezekerd werd, maar waar ook met pijl en boog werd geoefend en je kon laten zien hoe handig je was op de mountainbike.

rocca8 140

 

Voor ieder wat wils, maar het doel: samenwerken en elkaar leren kennen op een leuke en sportieve manier, is zo zeker bereikt.

De foto's zijn van mevrouw Vossen, mevrouw Rosenberg en mijnheer Zijlstra. Alle foto's zijn te vinden in ons album op Facebook.