Terug naar overzicht

Dit jaar vieren we de naamdag van Sint Martinus, de naamgever van Sintermeerten, op vrijdag 9 november. Sint Martinus of Sint-Maarten was een bijzondere heilige. Als soldaat in het Romeinse leger deelde hij de helft van zijn mantel met een bedelaar voor de poorten van de stad Amiens in Gallië (Frankrijk).

Delen met elkaar

Martinusdag op Sintermeerten staat ook in het teken van delen met elkaar. Sintermeerten heeft in de afgelopen jaren scholen gesponsord in diverse Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse landen. Dit jaar gaan de leerlingen speciaal op pad om scholen in Oeganda, Tanzania en Guatemala te steunen.

Onze projecten op Martinusdag 2018

In Oeganda steunen wij de school in Kitgum. Voor bijna 240 leerlingen wordt in Kitgum een nieuw schoolgebouw gebouwd. Daaraan dragen wij bij.

In Tanzania is de school en het ziekenhuis in Mikumi door ons geadopteerd. In Mikumi is de Stichting Vrienden van Mikumi actief. Ook daar steunen wij met elkaar de plannen van de school.

mikumi

In Guatemala steunen wij het project Niños del Lago. In 2015 brachten leerlingen van Sintermeerten een bezoek aan het activiteitenkamp voor Guatemalteekse kinderen. De verdere uitbouw van dit kamp zullen wij met uw hulp kunnen steunen.

Hoe kunt U helpen?

Vanaf vandaag zullen leerlingen van Sintermeerten bij u langskomen om sponsorgelden op te halen. Vul de sponsorkaart in en geef gul voor deze projecten.

Leerlingen van de bovenbouw zullen marktkraampjes bemannen en diverse spullen en lekkernijen verkopen. De opbrengst komt ten goede aan onze drie projecten van dit jaar.
[ de foto bovenaan: Sint Martinus, Joost Cornelisz. Droochsloot 1623. Foto Rijksmuseum Amsterdam ]

Martinus 2018 geld2 munten 1920