Terug naar overzicht

Op woensdag 27 maart zijn alle M4 klassen van onze school naar Den Haag geweest. De sectie maatschappijleer heeft een excursie naar de Tweede Kamer en Den Haag, als middelpunt van de macht in ons land, georganiseerd.


Voor één groep was er een bijzonder programma: op uitnodiging van Chantal Nijkerken-de Haan, VVD tweede kamerlid uit Schinveld, zijn we eerst naar de fractiekamer gegaan van de VVD voor een gesprek over hoe het werk en een werkweek van een kamerlid eruit ziet.

Vervolgens hebben we een debat bijgewoond en een extra rondleiding gekregen door het Tweede Kamer gebouw. We zijn op plaatsen geweest waar we normaal gesproken niet komen zoals de indrukwekkende Handelingenkamer en de oude Tweede Kamer.Onderweg de voormalige troon van Willem I en de Akte van Abdicatie van Beatrix passerend.

De andere klassen en hun begeleiders hebben ook een deel van een debat bijgewoond en het programma, dat op voortreffelijke wijze verzorgd werd door ProDemos, gevolgd. ProDemos is een organisatie opgericht om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland de spelregels van de democratie en de rechtsstaat kent en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen - in de gemeente, de provincie, het land en Europa.

Uiteraard was er ook nog kort vrije tijd om Den Haag te ontdekken middels een speurtocht en uiteraard te shoppen en iets te eten.
Zowel alle begeleiders (mevr. Geers, mevr. Gellen, mevr. Dreessen, mevr. Van den Bercken, mevr. Lieverse, mevr. Ledoux, dhr. Aelmans, dhr. Meertens, dhr. Derwort, dhr. Brouwers, dhr. Wolfs, dhr. Bijsmans en dhr. Boel) als de leerlingen zijn het erover eens dat het een leerzame, leuke, gezellige en bovenal zinvolle dag is geweest.

Iedereen bedankt!

Den Haag M4 foto1 1140Den Haag M4 foto1 1140

Den Haag M4 foto3 1140

Den Haag M4 foto4 1140

Nu sluiten we de vergadering........