Terug naar overzicht

In navolging van de succesvolle sollicitatietraining voor onze Mavo 4 leerlingen eerder dit jaar, was het donderdag 31 oktober de beurt aan onze Mavo 3 leerlingen. Na de opening door onze rector Debora Herveille en Adriane Keulen, wethouder van de gemeente Heerlen, zijn alle leerlingen in kleine groepjes aan de slag gegaan met de training.

Als basis diende de zelf geschreven sollicitatiebrieven en curriculum vitae. De Mavo 3 mentoren en de docenten Nederlands hebben samen met de leerlingen eerst gezocht naar interessante vacatures, vervolgens een lesje brieven schrijven en nu dan de training in het voeren van een sollicitatiegesprek. Een stevige handdruk geven, oogcontact maken, vragen stellen. Het is zo simpel als wat, maar je moet het wel even weten. Tijdens de training leren jongeren hoe ze indruk kunnen maken op een potentiële baas. De trainers zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en hebben ervaring met het voeren van sollicitatiegesprekken.

Zowel trainers als leerlingen waren zenuwachtig. Tijdens en na de gesprekken volgden nog tips en aanwijzingen voor een volgend – echt – gesprek. Afsluitend was er een heerlijke lunch voor alle trainers en begeleiders zodat ook het netwerkaspect aan bod kwam.

Een grote dank aan allen, speciaal de mensen van Jinc, die deze dag tot een succes hebben gemaakt.

Dhr. Boel, afdelingleider Mavo 3 en 4


Solliciteren M3 infoto 2