Terug naar overzicht

Op dinsdag 28 februari maart zijn alle M4 klassen van onze school naar Den Haag geweest. De sectie maatschappijleer heeft een excursie naar de Tweede Kamer en Den Haag, als middelpunt van de macht in ons land, georganiseerd.

De leerlingen en hun begeleiders hebben een kijkje genomen in de tijdelijke Tweede Kamer en een programma gevolgd onder begeleiding van ProDemos. ProDemos is een organisatie opgericht om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland de spelregels van de democratie en de rechtsstaat kent en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen - in de gemeente, de provincie, het land en Europa. Uiteraard was er ook nog kort vrije tijd om Den Haag te ontdekken en uiteraard te shoppen en iets te eten. Het aantal politici was vanwege reces iets lager dan gebruikelijk maar een sportcommentator is

Zowel alle begeleiders (mevr. Dreessen, mevr. Schouten, mevr. Van Neer, mevr. Heijltjes,  dhr. Aelmans, dhr. Bijsmans, dhr. Sweerts. Dhr. Gillissen en dhr. Boel) als de leerlingen zijn het erover eens dat het een leerzame, leuke, gezellige en bovenal zinvolle dag is geweest.

Iedereen bedankt!

Prodemos MAVO infoto F groot

Prodemos MAVO infoto E groot

Prodemos MAVO infoto B groot

Prodemos MAVO infoto G groot

Prodemos MAVO infoto C groot Prodemos MAVO infoto D groot