Terug naar overzicht

 

Visit and enjoy........7 april t/m 7 mei 2023

Schunck extra 1

 

29 Eindexamenleerlingen van het Sintermeertencollege en SCHUNCK presenteren samen een eindexamenexpositie waarbij Bertien van Manen en de tentoonstelling Gluckauf in SCHUNCK als uitgangspunt zijn gebruikt.

Het is een gevarieerd gezelschap leerlingen die het vak kunst volgen. Er zijn leerlingen die het vak heel bewust kiezen vanuit passie en leerlingen die het vak  automatisch in het profiel cultuur en maatschappij krijgen.

Allemaal zijn ze even enthousiast aan de slag gegaan met het maken van eigen werken geïnspireerd op het leven van Bertien van Manen. De thema's die hierbij aan bod komen zijn even divers als de kunstwerken die zij gemaakt hebben; geborgenheid, identiteit, plaatsen die in transitie zijn of je verdiepen in een ander.

De werken die hier hangen zijn onderdeel van het laatste schoolexamen kunst beeldend. Het volledige examen bestaat uit een  beeldend onderzoek, een onderzoek naar kunstenaars en verslaglegging van het proces.

Dat proces kan makkelijk en snel verlopen, maar kan ook lang duren en soms frustrerend zijn. Wij zijn daarom ook heel trots dat uiteindelijk al onze leerlingen toch een eigen invulling aan deze vrije opdracht hebben kunnen geven.

Dat wij dit nu in deze mooie omgeving mogen presenteren is de kers op de taart.

Kijk en geniet

Schunck extra 2

Schunck extra 3 Schunck extra 5

Schunck extra 4