Terug naar overzicht

Drie jaar lang hebben leerlingen van Sintermeerten en Hardehuish School uit Chippenham UK gewerkt aan het uitwisselingsproject Warhorse. Dankzij de steun van Erasmus+ van de Europese unie was het mogelijk om enkele honderden leerlingen kennis te laten maken met elkaar.

Het project behandelde elementen van de Eerste Wereldoorlog. Centraal stonden bezoeken aan de slagvelden rondom Ieper. Maar ook in het Belgische Luik en Moresnet.

Gebaseerd op de speelfilm Warhorse van Steven Spielberg werden de opnamelocaties van de film in het pittoreske Castle Combe vlak bij Chippenham in de Cotswolds bezocht. Scenes uit de film werden daar -tot grote hilariteit- nagespeeld.

warhorse 2016 073

Het project Warhorse heeft enkele langere vriendschappen tussen Britse en Nederlandse leerlingen opgeleverd. Mevrouw Heuter en mijnheer Zijlstra schrijven deze dagen in Chippenham het eindrapport over de opbrengsten van het project en maken nieuwe afspraken om -buiten Erasmus+ om- samen met Hardenhuish de bezoeken aan Ieper voort te zetten.