Terug naar overzicht

Hallo, mijn naam is Youri Moors en ik ga aankomende zomer mee naar Oeganda.

Om hiervoor sponsorgeld op te halen heb ik op zondag 31 maart een wielertoertocht georganiseerd. Zelf houd ik heel erg van wielrennen en daarom leek het mij een leuk idee om met deze sportieve inzamelactie de mensen in Oeganda te helpen.
Rond 11:00 vertrokken we met 28 deelnemers inclusief 4 wegkapiteins vanaf de Bernardushoeve te Ubachsberg. Vanwege het grote deelnemersaantal werd even later besloten om ons in kleinere groepjes te verdelen, op deze manier kon iedereen rustig zijn eigen tempo fietsen. Na diverse heuvels te hebben overwonnen was het na 40km tijd voor een tussenstop bovenaan de Loorberg. Hier kon men een hapje eten en drinken om vervolgens weer met goede moed verder te gaan. Na de tussenstop kon er gekozen worden om onder begeleiding van de wegkapiteins nog 20km of 40km te fietsen. Veel deelnemers waren bekaf en hielden het bij een totaalafstand van 60km, sommige diehards besloten echter om de uitdaging van de 80km aan te gaan.
Na de toertocht was er ook nog de mogelijkheid om gezellig bij de Bernardushoeve iets te eten en te drinken en na te genieten.
60 of 80 kilometer, het maakt niet uit. Alle deelnemers hebben een geweldige prestatie geleverd en van een mooie wielerdag genoten. Door de inzet van alle deelnemers en de vrijwilligers heb ik een prachtig geldbedrag opgehaald!

Uganda fietstoer C 1140

Uganda fietstoer A 1140