Terug naar overzicht

Traditioneel houdt onze school op de feestdag van Sint Martinus (11 november) haar jaarlijkse sponsoractie. Het is tevens de naamdag van Sintermeerten.
Leerlingen verzamelen geld voor leeftijdgenoten elders in de wereld. Deze feestdag organiseren wij samen met Global Exploration.
Het thema dit jaar "my climate action".  Concreet is dit het project in Nepal, Dulegaunda!

De Lekshedh Tsal Lower Secondary School is gelegen in Dulegaunda, dichtbij de stad Pokhare. Dit is een Tibetaanse school waar de Tibetaanse cultuur, taal en geschiedenis centraal staan zodat deze kennis niet verloren gaat over de generaties heen. De school wil graag een aantal laptops aanschaffen. Na COVID-19 wordt het belang van de digitale wereld nog belangrijker en wil de school hierin investeren om haar leerlingen gereed te stomen voor de toekomst. Daarnaast zou de school ook een aantal zonnepanelen willen aanschaffen zodat er, ondanks de regelmatige stroomstoringen in het land, van licht kan worden voorzien en in de avond ook gebruik gemaakt kan worden van de leslokalen. Natuurlijk kunnen met deze zonnepanelen verschillende digitale apparaten worden aangesloten en opgeladen.

De activiteiten van de dag: het "My climate action" spel, wandelingen rondom Terworm, Weltervijver en de Kunderberg, SDG hero's & Global Classroom - minicolleges, en natuurlijk de grote markt in onze aula.
Natuurlijk willen we ook de opbrengst voor het goede doel bekend maken.

 

Onze leerlingen hebben, nog een moment opname, bijna 12.00 euro opgehaald voor het goede doel.

Een fantastisch start bedrag. Het bedrag zal zeker ook nog wat groeien.

Bijdragen blijven altijd welkom!

Dank voor jullie inzet!


Martinus22 infoto A 1920Martinus22 infoto B 1920Martinus22 infoto D 1920Martinus22 infoto E 1920Martinus22 infoto F 1920Martinus22 infoto I 1920Martinus22 infoto J 1920Martinus22 infoto K 1920Martinus22 infoto L 1920