Terug naar overzicht

Dinsdag 28 juni was de uitreiking van de cheques van het opgehaalde geld van de sportmarathon 2022, die traditioneel op Witte Donderdag heeft plaatsgevonden. Dit was alweer de 4e editie van de sportmarathon, georganiseerd door de sectie LO. Hoofddoel van de sportmarathon is dat geld ingezameld wordt voor kinderen uit onze eigen regio met een beperking, lichamelijk/geestelijk en/of financieel.

De 2 mooie doelen:

1. Iedereen Kan Sporten Limburg
     IKS Limburg zorgt ervoor dat kinderen met een beperking in aanraking komen met
     verschillende sporten. Dit met professionele ondersteuning.
2. Jeugdfonds Sport Limburg
   
Het Jeugd Sportfonds zorgt ervoor dat kinderen waarvan de ouders geen financiële
    middelen hebben om contributie en kleding te betalen, toch sport kunnen beoefenen.


Deelnemende leerlingen hebben minimaal €125 sponsorgeld moeten inzamelen. Hiervoor mogen zij kosteloos deelnemen aan het exclusieve programma. De deelnemende bedrijven hebben bijna al hun faciliteiten kosteloos aangeboden, waardoor nagenoeg het gehele sponsorbedrag geschonken kan worden aan de 2 goede doelen. De deelnemende bedrijven en dus het programma: Catermaat, Snowworld, Lasergame, Glowgolf, Ichieve indoor voetbal, Jumpsquare (allen Leisuredome Kerkrade), Sportfondsenbad Hoensbroek, Enzo pizza, Hoeve de Aar.

Boosten reizen verzorgde het vervoer tussen de programma onderdelen.

Van beide goede doelen waren ambassadeurs aanwezig: Redo Ait Chitt, die een zeer inspirerende speech gaf over zijn aangeboren beperkingen, zijn moeizame jeugd en hoe hij toch de wilskracht opbracht om na iedere tegenslag weer het maximale uit zijn leven te halen. Hij is professioneel danser en spreker en zijn absolute hoogtepunt was de openingsdans op het Eurovisiesongfestival 2021 in Rotterdam. Alle aanwezigen luisterden zeer aandachtig naar zijn levensverhaal. Daarnaast waren aanwezig: Kim Wijnants (coördinator Jeugdfonds Sport Limburg), Eric Debets (Iedereen Kan Sporten) en Jack Opgenoord (directeur huis voor de sport). Aan het eind van de bijeenkomst overhandigden  Casper Slangen en Froukje Wiggerman namens iedereen de 2 cheques aan Redo, Kim en Eric. Vanzelfsprekend waren zij zeer verheugd over het hoge bedrag!


 Sportmarathon uitreiking main D 1920

 Sportmarathon uitreiking main E 1920

Sportmarathon uitreiking main C 1920 Sportmarathon uitreiking main F 1920

Sportmarathon uitreiking main A 1920