Terug naar overzicht

In het kader van het Erasmus+ project zijn twee leerlingen van Sintermeerten op bezoek in Stolberg. Zij verblijven daar -net als de gasten uit Berlijn-  in gastgezinnen.

Het project gaat eigenlijk over een oer-Nederlands onderwerp: fietsen. Welke impact op de mobiliteit van de gewone man heeft de fiets gehad? Maar het gaat ook over technische vragen als overbrengingen en natuurlijk wordt er door leerlingen gefietst.

Fietsen is niet gewoon!

Bij een snel rondje langs de 16 deelnemende leerlingen uit Stolberg, Berlijn en Heerlen bleken er slechts drie met de fiets naar school te gaan. Daaronder onze beide leerlingen Isabelle en Quirien van Havo-4! De leerlingen uit Berlijn gaven ter verdediging aan dat het openbaar vervoer in Berlijn de fiets overbodig heeft gemaakt.

De dag begon vandaag met een wandeling door het Ritzefeld Gymnasium dat deze week ons zal ontvangen. De school heeft een moderne uitstraling en de leerlingen van de bovenbouw van het Ritzefeld Gymnasium benadrukken de internationale samenwerking die de school in de laatste jaren heeft opgebouwd.

Onze leerlingen hadden een presentatie over Sintermeerten en het dag uit het leven van een bovenbouwleerling voorbereid.

Aan de hand van 34 foto's werden de deelnemers uit Berlijn door onze school geloodst. Van Mural tot Catermaat, van schoolpas tot sporthal. Ook kwam het leven na schooltijd op diverse foto's voorbij. McDonald's stond er ook bij (maar niet de Plus in Welten!)

In de diverse lessen werden diverse middelen van transport in de voorbije eeuwen met elkaar vergeleken. De docenten hadden gekozen voor werkvormen waarbij leerlingen in gemixte groepen met elkaar in overleg moesten gaan. De voertaal in het project is Engels. Voor onze TTO-leerlingen geen enkel probleem!

De middag werd afgesloten met een stadswandeling door Stolberg onder leiding van een Engelssprekende gids. De avond wordt doorgebracht bij het gastgezin. Morgen is er weer een dag en dan moeten de leerlingen bewijzen hoe handig ze zijn op een fiets hindernisparcours!

peddlepower 181106 1140