Terug naar overzicht

Op vrijdag 23 december werd er op onze school door de KNBB (Koninklijke Nederlandse Biljart Bond) een pooltafel geleverd. Deze is niet bedoeld voor de personeelskamer, echter om in te zetten als leermiddel bij wiskunde. Er worden bij poolen heel veel wiskundige/rekenkundige concepten gebruikt en de KNBB wilde hiermee een dubbelslag maken. Enerzijds het promoten van het poolbiljart en anderzijds leerlingen enthousiasmeren voor wiskunde middels het spel.

In het kader hiervan hebben Ruben en Ron op 13 december een cursusdag bijgewoond in Nieuwegein onder leiding van de KNBB en Erik van Haaren (oud Europees kampioen / wiskunde leraar / oprichter en directeur van Mathplay). Hier werd in de ochtend de theorie van het poolen en het lesmateriaal behandeld, in de middag was de praktijk aan de beurt.

De komende weken gaat een 12-tal leerlingen uit twee brugklassen hiermee aan de slag als pilot, daarna wordt het uitgebreid met meerdere groepen. De pilot start eind januari, hierbij zal ook de krant (Trouw) aanwezig zijn.

 

 

Poolbiljart infoto A klein