Terug naar overzicht

De projectdagen in juni bieden voor ieder wat wils. Projectdagen zijn bij uitstek geschikt om leerstof verder te laten uitdiepen of om nieuwe zaken te laten ontdekken. Vaak zit er aan de projecten ook een praktische kant.

Rappen

Brugklassers van TTO konden kennismaken met de teksten van de rapper Doekoe. Een rap zet je niet zomaar inelkaar en is niet zomaar een woordenbrij. In de workshop konden de leerlingen van mevrouw Stijnen zich verder verdiepen in de 'rap' als kunstvorm.

Andere brugklassers verdiepten hun kennis over de Romeinse aanwezigheid in Zuid-Limburg. Voor de projectweek hadden leerlingen een samenvatting gemaakt van het door hen bestudeerde thema. Een bezoek aan het Thermenmuseum in Heerlen gaf opnieuw extra informatie en terug op school moest de informatie in een groepspresentatie worden verwerkt, waarbij de docenten keken naar de manier van samenwerking, de historische inhoud, de presentatievaardigheden en de aantrekkelijkheid voor het publiek.

Projectdag juni 2018 romeinen 1140

Wiskunde saai?

Niet bij onze wiskunde speurtocht waarbij de school in alle facetten moest wrden opgemeten om oppervlakte hellinghoekken en dergelijke te berekenen.

Bovenbouw leerlingen hadden vandaag de kans om meer te weten te komen over homoseksualiteit en seksuele diversiteit in een voorlichtig die door medewerkers van het COC werd gegeven.

Verleg je grenzen

Al met al een gevarieerd programma dat in de volgende dagen wordt voortgezet. Alle derde klassen zijn op stap in de zogenaamde reisweek. In Berlijn, Barcelona, Kleinarl (Oostenrijk), Londen en Kopenhagen worden grenzen verlegd!