Terug naar overzicht

In het kader van maatwerk zijn een tweetal leerlingen (Guido, V5 en Xander, H4) al voor de Kerst begonnen met hun PWS. Xander verdiept zich in het programmeren in Arduino en maakt daarbij gebruik van een robotje, dat we van Vectioneer uit Maastricht konden lenen.

pws arduino1
Daarnaast mochten we van het Gymnasium van Stolberg een E-scooter lenen. Guido legt zelf uit wat hij nu aan het doen is:
Ik ben nu al een tijdje bezig met mijn PWS en tot nu toe vind ik het echt super gaaf. Toen ik op dag 1 de scooter te zien kreeg, had ik niet meteen een idee waar ik zou gaan beginnen. Uiteindelijk heb ik besloten om bij het stuur te starten. Dit was de juiste keuze want vanaf hier ging alles vanzelf. De ene na de andere kap kon verwijderd worden, totdat ik uiteindelijk een vrij kale scooter overhield. Vanaf hier kon het echte denkwerk beginnen, ik moest namelijk alle elektra verwijderen en dit is niet 1-2-3 gebeurd. Natuurlijk geldt dat de aanhouder altijd wint en inmiddels is er niet veel scooter meer over. Voor de meivakantie kreeg ik bezoek van de rector van de school in Stolberg, Dhr Bettscheider en de eigenaar van de scooter, dhr. Höppner. Nu is het eindelijk tijd voor de reconstructie van de scooter en parallel daaraan, het schrijven van een handleiding met begeleidende foto’s.. Ik heb hier weer net zo veel zin in als het afbreken en ben natuurlijk zeer benieuwd of de scooter weer gaat rijden.

De planning is dat beide leerlingen hun PWS dit schooljaar afronden, zodat ze in hun eindexamenjaar hun handen vrij hebben.
Ivo Hamers