Terug naar overzicht

Donderdag 22 maart namen Luc Loozen en de sectie LO deel aan een besloten reanimatie-middag in
de businessclub van het Parkstad Limburg Stadion. Het vervolg van de succesvolle actie “keep the heartbeat going”, waarbij ruim 800 leerlingen en belangstellenden de wedstrijd Roda JC- Heracles bezochten.

Deze reanimatie-middag vond plaats voor onder andere een aantal selectiespelers van Roda JC, supporters, sponsoren, mantelzorgers en zorgverleners van Meandergroep, Radar, Adelante en docenten van het Sintermeertencollege. Het is voor het tweede jaar op rij dat Roda JC Kerkrade een reanimatie-cursus in het stadion organiseerde voor haar partners. Er waren 100 deelnemers!

Iedereen leerde reanimeren en daarnaast het omgaan met de AED. De cursus werd gegeven door instructeurs van Hartveilig. Aan het einde van de cursus volgde een demonstratie inzet van de ambulancedienst GGD Zuid-Limburg. Luc en de docenten LO hebben aan het einde van de middag een certificaat ontvangen waarmee ze officieel reanimatie en AED hulpverlener zijn.

Komend schooljaar in de lessen LO

Komend schooljaar zullen alle leerlingen van het Sintermeerten tijdens de lessen LO worden geschoold op het gebied van reanimatie. Studenten geneeskunde komen deze lessen verzorgen. De sectie LO vindt het belang van reanimeren heel erg groot en vindt het dan ook erg belangrijk dat alle leerlingen hiermee in aanraking moeten komen. Wij creëren daarom graag ruimte om op deze manier de drempel tot deelname voor de leerlingen zo laag mogelijk te maken. Ook zullen we de banden met Roda JC intensiveren. Zowel Roda als het Sintermeerten zien kansen om elkaar op maatschappelijke projecten te versterken. In korte tijd heeft het Sintermeerten en de afdeling “Midden in de Maatschappij” van Roda JC een constructieve en prettige samenwerking gerealiseerd.

Gezamenlijke campagne 'Reanimeren met Roda JC'

Roda JC Kerkrade en Hartveilig organiseren de gezamenlijke campagne 'Reanimeren met Roda JC'. Het Sintermeerten is eind januari als partner ingestapt in dit mooie maatschappelijke project. De doelstelling is bewustwording creëren dat met reanimeren levens gered kunnen worden, reanimeren kan iedereen leren en werving van nieuwe burgerhulpverleners via het netwerk van Roda JC. Iedere minuut dat de reanimatie eerder start dan de ambulance aanwezig is, verhoogt de overlevingskans met 10%. Elke week worden in Nederland 300 mensen getroffen door een hartstilstand. Iedereen heeft wel iemand in zijn familie of kennissenkring die getroffen is door een hartstilstand. Het is dus van groot belang dat dit onderwerp continue onder de aandacht wordt gebracht en zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren.

roda midden in maatschappij