Terug naar overzicht

Vrijdag 23 februari, het regent nog steeds
Vandaag hebben we een iets andere start gehad dan andere dagen: het was namelijk de verjaardag van Kylian! Hij is 17 geworden en dat moet uitbundig gevierd worden, dus we hebben gezamenlijk 'Lang zal hij leven' gezongen. Dit waardeerde hij zeer, zoals je kunt zien op de foto. Daarnaast heeft hij ook het geluk om vanaf 1 uur 's middags vrije tijd te hebben, net als de rest van de klas uiteraard. Hoewel we maar een halve dag hadden, hebben we redelijk veel gedaan.
Als eerste zijn we kort naar het Piazza del Popolo gegaan. Hier konden wij de oude stadsmuren en -poorten van Rome zien. Aan de naam zou je zeggen dat het plein vernoemd is naar het volk maar eigenlijk komt deze naam van de populieren die er waren. Daarna zijn we naar de bijbehorende kerk Santa Maria del Popolo gegaan. Deze kerk is gebouwd omdat men geloofde dat de geest van keizer Nero hier bij een populier rondspookte dus gaf paus Paschalis II opdracht om de boom en zijn hele graf te verbranden en de as in de Tiber te gooien. Waarna hij de kerk erop liet bouwen om ervoor te zorgen dat Nero nooit terug zou komen. Ons bezoek was helaas maar van korte duur omdat er een onverwachts een vroege mis was.
Hierna zijn wij naar het Mausoleum van keizer Augustus en de Ara Pacis gegaan. Jammer genoeg was het Mausoleum gesloten vanwege restauraties. Het Ara Pacis is een tempel gewijd aan de godin van de vrede Pax.

Romereis dag5 arapacis 3 1140

Het is gebouwd door keizer Augustus in de Pax Romana (de vredestijd van het Romeinse Rijk). Tevens werd deze tempel gebruikt als propaganda voor keizer Augustus. Op de tempel staan afbeeldingen van de belangrijkste momenten in de Romeinse geschiedenis tot dan toe. Augustus gebruikte het als propaganda om te laten zien dat hij zijn voorouders en de goden zeer respecteerde. Op het eind van ons bezoek zagen we een filmpje over de invloed die Augustus en de Ara Pacis hadden in de geschiedenis.

Romereis dag5 arapacis 1140
We vervolgden onze tocht in de regen naar de Piazza Navona met fonteinen ontworpen door Bernini en een kerk ontworpen door Borromini. Midden op het plein staat de vierstromenfontein ontworpen door Bernini. Op deze fonteinen zijn de grote rivieren voor de 4 bekende werelddelen afgebeeld de Nijl de Ganges de Donau en de Rio del Plata.
Daarna zijn we naar het Palazzo Spada gegaan waar een colonnade ontworpen is door Borromini. Deze colonnade is een optische illusie het lijkt alsof het beeld aan het einde van de gang groter lijkt dan het echt is. Het was zeer indrukwekkend hoe Borromini onmerkbaar de zuilen heeft laten verkleinen en de vloer heeft laten stijgen.
Morgen is er weer een nieuwe dag met nieuwe monumenten. Laten we maar hopen dat het weer weer beter wordt!
Calvin en Riduan