Terug naar overzicht

Vandaag is het alweer het laatste dagje. Vanmorgen na het ontbijt hebben we onze koffers gepakt en zolang in de ontbijtzaal gezet. Vervolgens liepen we naar drie verschillende kerken in de buurt:
- San Giovanni in Laterano
Een basiliek waarin boven het altaar in het gotische baldakijn de schedels van Petrus en Paulus in zilveren schrijnen bewaard worden.

- Santa Croce in Gerusalemme
In deze kerk worden belangrijke relikwieen bewaard: fragmenten van het kruis, spijkers en doornen van de kruising van Jezus. Ook de beroemde vinger van de heilige Thomas is hier te vinden.

- San Pietro in Vincoli
Een kerk met aan de rechterzijde een grafmonument voor paus Julius II. Het grafmonument van ongekende afmetingen is ontworpen en versierd met beelden door de beroemde Michelangelo.

romereis 2018 dag7 michelangelo 1140

Na deze kerken hadden we nog even kort de tijd om wat eten te halen voor de middag/avond en daarna liepen we met onze koffers naar de bus. De -gehaaste- buschauffeur zette ons ruim op tijd af bij het vliegveld. Hier konden we zonder problemen (op een lange wachtrij na) inchecken en onze ruimbagage achterlaten. Na de douane hadden we een uurtje vrije tijd en daarna konden we naar het vliegtuig.
Weer volledig verspreid over het vliegtuig stegen we op.

Op tijd aangekomen op Düsseldorf hebben we onze koffers gehaald en de bus terug naar school gepakt, waar we rond 9 uur aankwamen.

Het was een hele leuke week met veel leerzame ervaringen en nieuwe vrienden.
Een week om nooit meer te vergeten!!!
Maud en Manon

romereis 2018 dag7 groep 1140