Terug naar overzicht

Vaticaanse musea en Vaticaanstad. 20 februari 2018

Na een kort ontbijt in het hotel was het tijd om weer de stad in te gaan. Allereerst gingen we naar het metrostation bij Termini, het centrale station van Rome. Toen we uiteindelijk in waren gestapt, stonden we als sardientjes op elkaar gepropt en er waren maar liefst drie metrotreinen nodig om de hele groep van A naar B te krijgen.
Eenmaal in Vaticaanstad gingen we naar het Vaticaans museum waar we een paar van de bekendste kunstwerken ter wereld hebben kunnen zien. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de Sixtijnse Kapel bezocht.
Toen we het Vaticaans museum achter ons hadden gelaten, was het tijd om naar de Sint Pieter te gaan. We waren al onder de indruk van de omvang van de kerk toen we er voor stonden, maar van binnen werd dit nog veel duidelijker. Een aantal leerlingen besloten om de koepel te beklimmen en de overigen hebben de begane grond verkend.
Daarna zijn we via de Engelenburcht naar de Trevifontein gelopen. Aangekomen bij de fontein kregen we vrij om wat muntjes in erin te gooien, zodat we ooit terug mogen keren naar Rome. Vervolgens hebben we iets gegeten en zijn we teruggekeerd naar ons hotel.
Victor

Nadat we in het hotel ons ontbijt hadden genuttigd en we ons hadden verzameld, liepen we naar het dichtstbijzijnde metro station, het grootste van Rome, Termini. Hier namen we de metro richting het Vaticaan. Daar bezochten we eerst het Vaticaanse musea waar we vele beroemde standbeelden en meesterwerken uit de Renaissance en de Oudheid hebben bezichtigd. Waaronder werken zoals de Laocoöngroep, het fresco de School van Athene gemaakt door Raffaello Santi, de Apollo van Belvedère en de fresco’s gemaakt door Michelangelo op de wanden en het plafond van de Sixtijnse Kapel. Hierna kregen we tijd om even te gaan lunchen en daarna verzamelden we ons op het plein voor de Sint Pieter basiliek. De meest moedigen onder ons, waaronder wij drieën, beklommen de 135 meter hoge koepel, waar we genoten van een spectaculair uitzicht over de oude stad. Na de afdaling hebben we het interieur van de kathedraal bekeken. Hierna liepen we via Castel Sant Angelo en de Engelenburcht richting de iconische Trevifontein. Hier hebben we de dag afgesloten met een lekker diner.
Job, Cil en Sven

vaticaan dag2 1920