Terug naar overzicht

Al enkele jaren werkt Sintermeerten samen met JINC in het kader van ons LOB programma.

Begin november was dit voor mavo 2 de Bliksemstage. Vandaag was het de beurt aan de mavo 3 leerlingen met de sollicitatietraining.

In kleine groepjes zijn de leerlingen aan de slag gegaan met de training. Als basis diende de zelf geschreven sollicitatiebrieven en curriculum vitae. De Mavo 3 mentoren en de docenten Nederlands hebben samen met de leerlingen eerst gezocht naar interessante vacatures, vervolgens een lesje brieven schrijven en nu dan de training in het voeren van een sollicitatiegesprek. Een stevige handdruk geven, oogcontact maken, vragen stellen. Het is zo simpel als wat, maar je moet het wel even weten. Tijdens de training leren jongeren hoe ze indruk kunnen maken op een potentiële baas. De trainers zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en hebben ervaring met het voeren van sollicitatiegesprekken.

Zoals op de foto’s te zien is, hebben we getracht de lokalen zo echt als mogelijk in te richten. Zowel trainers als leerlingen waren gespannen. Tijdens en na de gesprekken volgden nog tips en aanwijzingen voor een volgend – echt – gesprek.

We willen Ellen, Catermaat en alle begeleiders (Ramona, Armand, Rob, René, Dragan) bedanken: zonder jullie was het niet zo’n top dag geworden! Het blijft een mooie activiteit in het curriculum van onze mavo, breder dan alleen LOB aangezien er veel raakvlakken zijn met andere vakken.

Ten slotte bedanken we ook JINC voor de zeer prettige samenwerking waardoor deze dag mogelijk was.

Brigitte en Marian
Sean

JINC mavo3 infotoA 1920

JINC mavo3 infotoB 1920