Terug naar overzicht

Afgelopen donderdag, 29-3 2018, ging de 2de sportmarathon van het Sintermeertencollege van start. Met 61 deelnemers werd €8250 opgehaald. Een ongekend hoog bedrag. Enkele leerlingen wisten zelfs meer dan de “verplichte” €125 sponsorbijdrage te leveren, zoals Yiri €204,50 en Quin €210!

Een lange avond en nacht stond ons voor de boeg. Gehuld in onze speciale Sportmarathon t-shirts van Ads&Arts konden we van start. Om 17:15 werd met een volle bus, 2 auto’s een fotograaf en een cameraman vertrokken naar de eerste activiteit, SnowWorld. Hier kregen de onervaren leerlingen skiles en de gevorderden mochten kiezen tussen vrij skiën of snowboarden. Anderhalf uur lang werd er gewerkt in de sneeuw, waarna we onze reis voortzette richting de tweede “hindernis” de Leisuredome.
Hier werd de groep in tweeën verdeeld. De eerste groep begon met voetballen bij de Soccer Arena, de tweede groep begon met klimmen bij Clip’nClimb; een klimhal , waarbij de leerlingen na instructie, zelfstandig hun grenzen konden verleggen. Na een dik uur werd er gewisseld. Foto's op onze Facebook pagina
Tussen de sessies door werden de leerlingen om 22:00u getrakteerd op 30 pizza’s, gesponsord door Happy Italy. Met een volle buik ging de hele groep tenslotte samen springen bij SpaceJump. Een uur lang werden pizza’s verbrand en daalde het energie niveau zienderogen van een aantal leerlingen. Het was inmiddels 00:45u en tijd om verder te gaan. Zone 10 in Hulsberg stond op het programma.
Zone 10, voorheen Sportcentrum Hulsberg, had 3 onderdelen voor ons in petto: Bubblesoccer, voetballen terwijl je in een “bubble” zit. Bijna een onmogelijke taak! Tennis, onder leiding van een tennisleraar en handboogschieten met professionele bogen begeleid door 3 ervaren boogschieters.


Na deze 3 activiteiten was het inmiddels 04:15. Bijna tijd om onze marathon af te ronden. Het laatste element in deze marathon was zwemmen bij zwembad Otterveurdt. Tijd 04:45.
Nadat het zwembad speciaal voor ons geopend was kon het vuile zweet eraf gewassen worden. Uithangen aan de kant of elkaars mat proberen te veroveren. De energie levels van de leerlingen waren af te lezen. Je kon het niemand kwalijk nemen, na 12 uur bezig te zijn gaat het allemaal niet meer vanzelf!
De laatste busrit, door dhr Blijlevens van Lindetours, die ons de hele avond en nacht heeft vervoerd, ging terug richting het Sintermeertencollege. Daar stond ons om 06:30 een lekker ontbijtje te wachten verzorg door Catermaat. Sommige leerlingen hadden goede honger, anderen dachten alleen maar aan hun bed.
Als organisatie kunnen we terugkijken op een geslaagde marathon met een hoge opbrengst. Iets om zeker een jaarlijkse activiteit van te maken.
Alle medewerkers bedankt!
Namens de sectie L.O,
Marcel Geenen

Sportmarathon Groepsfoto