Terug naar overzicht

De sportmarathon 2019 is weer afgelopen. De leerlingen zijn donderdag middag 18 april om 16.45 begonnen met verschillende sport- en spelactiviteiten bij accomodaties in de buurt. De start was bij Snowworld Landgraaf, daarna naar het Sportcentrum Hulsberg. Vervolgens richting Lasergame Kerkrade, Bowlo Bowling & Lounge, daarna het Zwemparadijs Otterveurdt. Vrijdag ochtend vroeg was de finish lijn bereikt.

De leerlingen deden dit om geld op te halen voor twee verschillende doelen: Iedereen Kan Sporten Limburg en Jeugdfonds Sport Limburg. Deze stichtingen zetten zich in om kinderen met een lichamelijke beperking of kinderen waarvan de ouders te weinig geld hebben voor contributie en sportkleding, toch te laten sporten. Leerlingen hebben ieder minimaal €125 opgehaald met een 3- tal uitschieters. Roos Keijbets, €200, Myrthe Baets €205 en topper Jade Maas maar liefst €306!

 

Onze leerlingen hebben in totaal €8225 opgehaald!

 

Hoe verliep onze dag?  Hier nog een leuk verslag van onze sport redacteur.....

Om 16:45 uur werd in de aula begonnen met het uitdelen van de Sportmarathon T-shirts, geleverd door Ads ’n Arts en de kleine versnaperingen gesponsord door Catermaat. Na de nodige informatie te hebben verstrekt hebben we een groepsfoto gemaakt en zijn we vertrokken voor een lange, sportieve en geestelijke uitputtende ervaring. De hele avond en nacht/ochtend zijn we door Jean Blijlevens van Busmaatschappij Lindetours rondgereden. Hij sponsorde de grote en kleine bus. Super!

Eerste bestemming 18:00 uur, SnowWorld. Hier aangekomen werden de leerlingen verdeeld in 2 groepen: beginners-gevorderden. De gevorderden mochten, na controle van een skidocent, vrij skiën/snowboarden. De beginners kregen 1.5 uur skiles. Het resultaat was na afloop zeer bevredigend. Complimenten aan de skileraren en uiteraard aan de deelnemers!

20:15 uur, bestemming 2; SpaceJump en Clip en Climb. In 2 groepen werd er iedere keer 1 uur gewerkt. De energie zat er nog goed in en kwam tot uiting in mooie hoge sprongen en acrobatisch werk op de klimmuren.
Na deze ronde kwam het hoogte punt voor velen, pizza’s van Happy Italy. Een raar gevoel bekroop ons toen we de pizza’s wilden afhalen……een strak gepoetste keuken en personeel dat ons verbaasd aankeek met een blik van, wat komen jullie doen? Ons gevoel werd werkelijkheid. De manager was het vergeten door te geven…wat een teleurstelling! Hoe ga je dit aan de kids mededelen?? Wat eten we nu??
Er werd een noodoplossing bedacht door de manager, we mochten zoveel desserts hebben als nodig was. Met 6 grote dozen chocolade -en citroen taarten en een kist vol Tiramisu keerden we terug naar de leerlingen. De klap kwam best aan, waar zijn de pizza’s??!!…..Uitleg kwam maar gedeeltelijk binnen, want na afloop vroegen enkelen zich af “wanneer gaan we avondeten…..?”

Inmiddels was het 23:00 uur en ging onze reis verder naar ZONE 10 te Hulsberg. Om de leerlingen toch een gevoel van ”avondeten” te geven. Hebben we frikandellen en kroketten geregeld bij Zone 10. Een kleine goedmaker. Hier kwamen we natuurlijk niet voor. BMX rijden, tennis, unihockey en voetbal stond op het programma. In 3 groepen werden deze onderdelen afgerond. Inmiddels was het 01:45 uur……
De vermoeidheid kreeg meer grip op de leerlingen. Helaas geen keus, we moeten doorgaan!

Volgend activiteiten: GlowGolf en Lasergamen. Ook hier een wisselprogramma van ieder 45 minuten. De motoriek was al redelijk aangetast, waardoor het putten van het balletje of het laseren van je tegenstander niet even vlekkeloos verliep. Wakker blijven was het belangrijkste! Bijna het einde van de marathon in zicht…..maar eerst bowlen bij Bowlo. Tijd: 04:00 uur. Heerlijke bankjes daar, ogen worden zwaarder, vallen bijna dicht… “jij bent!!” geen tijd om te slapen dus, strikes gooien, of zoiets…..


Laatste halte 05:15 uur zwemmen bij Otterveurdt. Wat doet een beetje koud water wonderen. Leerlingen lijken weer tot leven te komen. Sommigen zijn zelfs “niet moe”, althans dat zeggen ze. 06:15 uur genoeg gezwommen. Terug naar school voor een welverdiend ontbijtje, gesponsord door Catermaat. De echte honger ontbrak bij enkelen en de gedachte aan een lekker bedje nam de overhand, dit gold overigens ook voor de begeleiding…  Om 07:00 uur was de klus gekaard en kon iedereen gaan genieten van een welverdiende vakantie.

Deelnemers: bedankt voor jullie inzet!  Volgend jaar Sportmarathon editie 4!

Op onze Facebook pagina staan veel foto's van de diverse sporten > klik hier!

 

Sportmarathon A 2019 1140