Terug naar overzicht

De atheneum leerlingen uit V3C hebben afgelopen maandag een bezoek gebracht aan de stad Aken in het kader van een aardrijkskundig project. Samen met leeftijdsgenoten van het Ritzerfeld-Gymnasium uit Stolberg (NRW) hebben ze een stadswandeling gemaakt. De stadswandeling is het gevolg van een samenwerking tussen de secties aardrijkskunde van het Sintermeertencollege en het Ritzerfeld-Gymnasium. Het project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Euregio Maas-Rijn.

Tijdens de wandeling door deze Duitse stad maakten de leerlingen gebruik van een app op hun mobiele telefoon. Met de app konden leerlingen hun weg bepalen en op bepaalde plekken die van historisch en geografisch belang zijn kregen de leerlingen opdra
chten en vragen. Naast de geografische onderwerpen was het samenwerken en ontmoeten van leerlingen uit andere taalgebieden ook een centraal thema tijdens het project.


In april is het de bedoeling dat de leerlingen van de twee scholen elkaar ontmoeten in Maastricht om ook daar een stadswandeling met opdrachten te maken. De nadruk tijdens deze wandeling zal komen te liggen op de verschillende stedelijke vernieuwingsprojecten die de afgelopen jaren zijn ontstaan in de binnenstad. Afsluitend maken de groepjes bestaande uit Nederlandse en Duitse leerlingen een presentatie waarin ze de overeenkomsten, verschillen en indrukken van beide steden met elkaar vergelijken.

 

Aken team ak 2019 1140