Terug naar overzicht

Woont u in de gemeente Heerlen? Dan mag u op 21 maart tussen 11 en 14 uur ook in het mobiel stemloket van de gemeente Heerlen stemmen. Wel even de stempas en een officieel legitimatiebewijs meenemen.

Woensdag 21 maart komt het mobiele stemloket van de gemeente Heerlen voor de Gemeenteraadsverkiezingen naar de Arcus Campus. Het mobiele stemloket wordt om 11.00 uur officieel geopend door wethouder Clemens. Hij brengt tevens als eerste zijn stem uit in het mobiele stemloket. Het loket is te vinden in de collegezaal E.022 en geopend tot 14.00 uur. 

Wethouder Clemens vertelt: “Door het stemloket naar de jongeren toe te brengen, hopen we de drempel om te gaan stemmen te verlagen. Met je stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen heb je invloed op besluiten die je directe woonomgeving raken. Denk aan de inrichting van de openbare ruimte, maar ook aan onderwijshuisvesting, studentenwoningen en het culturele aanbod in de stad waar je woont of studeert. Onderwerpen die jongeren direct raken.”

Politieke markt

Naast het mobiele stemloket vindt er tegelijkertijd een politieke markt plaats in de centrale hal. Bij de politieke markt zijn verschillende partijen aanwezig om studenten en geïnteresseerden te informeren over hun partij, agenda en verkiezingsprogramma. De politieke markt en de plaatsing van het stemlokaal is mogelijk gemaakt door [INSPIRED!]. Hiermee wenst zij evenals de wethouder te bereiken dat er meer jongeren gaan stemmen en er ook meer bewustwording komt over de politiek.