Terug naar overzicht

Tijd voor actie!  De laatste themamiddag van het schooljaar, donderdag 3 juni, staat in het teken van klimaat, natuur en onze wereld. Onze school gaat aan de slag met geld verzamelen en acties voor het "groene doel".

  

De "My Climate Action"

Leerlingen van leerjaar 1, 2 en 3 spelen een online klimaatspel waarbij iedereen meer te weten komt over de natuur, het klimaat en onze wereld. De leerjaren 4 en 5 krijgen een Quiz.

Schermafbeelding spel myclimate action

 

 

Het "groene" schoolproject

De helft van het geld dat wij ophalen gaat naar een, door de school zelf te bepalen, groen schoolproject. Onze school wil onder andere in de nabijheid van het schoolgebouw een heus bos aanplanten. Naast alle voordelen voor natuur en biodiversiteit zal deze locatie ook dienst gaan doen als buitenleslokaal. We hebben een eigen schoolpagina waar de voortgang van dit project kan worden gevolgd > "My Climate Action schoolproject".

Bomen SMC infoto A 1920

 Onze leerlingen worden tijdens de middag betrokken bij het nadenken over het thema duurzaamheid rondom onze schoolomgeving. 

 

 

Een wereldproject

De andere helft van het geld dat wij ophalen wordt verhoogd door de stichting Wilde Ganzen. Het geld wordt besteed bij 8 scholen in Tanzania. Deze scholen zijn aan het sparen voor zonnepanelen en LED-verlichting. Op die manier hoeven leerlingen geen huiswerk meer in het donker te maken. Meer weten over het door ons gekozen wereldproject?  Lees meer op "My Climate Action wereldproject"

Bomen SMC infoto B 1920