Terug naar overzicht

Beste leerlingen en ouders,

De eerste week na de meivakantie zit erop. Een spannende week waarin we het onderwijs op afstand hebben opgepakt en waar onze eindexamenkandidaten de eerste online schriftelijke SE’s hebben gemaakt. Complimenten voor de inzet van iedereen! Voor het overgrote deel is het goed verlopen. Hier en daar was er een knelpunt, maar nagenoeg alle obstakels zijn opgelost gedurende het SE.

De komende tijd zijn er geen nieuwe resultaten in SOM te zien. Dit doen we in verband met het invoeren van de resultaten voor de eindexamenkandidaten. Tussen 19 mei en 25 mei zullen de resultaten zichtbaar zijn voor alle leerlingen. Daarna wordt SOM weer tot 4 juni afgesloten.

Premier Rutte heeft in de persconferentie van 6 mei aangegeven dat onze samenleving in stappen steeds verder geopend wordt. Voor 2 juni staat de opening van de vo-scholen op de planning. Gister aan het einde van de middag is het protocol vanuit de VO raad ontvangen met de benodigde richtlijnen om de scholen op een veilige manier te kunnen openen. Dit protocol is voor ons leidend bij het uitwerken van maatregelen en de planning voor opening van de scholen. Het MT is gestart met het maken van een plan van aanpak. De komende tijd worden jullie geïnformeerd over het hoe en wat.

De huidige maatregelen betekenen helaas ook dat de geplande externe activiteiten, uitstapjes en reizen dit schooljaar niet doorgaan. De financiële consequenties nemen we als school voor onze rekening. Ook voor volgend schooljaar blijft dit onzeker. Maar laten we vooral kijken naar wat wel kan, hoe we onze school weer veilig kunnen openen zodat we onze leerlingen weer kunnen verwelkomen. Zo’n lege school is niets….

We informeren jullie uiteraard zo snel mogelijk uitgebreider. Dit betekent dat het gehalte updates weer gaat toenemen!

Voor nu een prettig weekend en blijf gezond!

Hartelijke groet,

Debora Herveille, Rector