Terug naar overzicht

De traditionele wedstrijden tussen de examenleerlingen en de docenten zijn weer achter de rug. In een zonovergoten sportpark Weltania wonnen de docenten alle wedstrijden -in uitermate faire duels- met overtuiging. De wedstrijd van de leerlingen van de Mavo tegen de docenten werd toch nog even spannend, maar de uitslag werd door scheidsrechter Antonio Reyes Rodrigues bepaald op 2 - 1.

De docenten moesten het voor het eerst in jaren doen zonder de vaste coach mijnheer Mulders. Gelukkig worden moderne docenten getraind op onderlinge coaching en zelfcorrectie. En dat werkte dit jaar prima!
Een andere onzekere factor was de inzet van oud-voetballers Reinders en Neven. Voor Reinders was het zelfs 17 jaar geleden dat hij de voetbalschoenen in de wilgen had gehangen. Desondanks bleek hij de oude trukendoos nog te beheersen, wat leidde tot een slachting in de wedstrijd tegen de leerlingen van het Vwo: het werd maar liefst 5 - 1! Leerlingen van Vwo wijten de nederlaag aan communicatieproblemen, omdat zij deels uit de TTO-groep kwamen. Hun aanwijzingen in het Engels -want zo hadden zij het op TTO geleerd-  bleken bij de Nederlandstalige leerlingen onverstaanbaar.

De leerlingen van Havo wisten langer het hoofd koel te houden dan die van het Vwo. Maar ook hier mocht het niet baten. De Havo-leerlingen verloren met 3 - 1. Als reden voor het verlies werd aangevoerd dat de leerlingen teveel RESPECT hadden getoond tegenover de docenten. Als UEFA reclame doet de campagne RESPECT het misschien wel goed, maar bij de geslepenheid van de docenten bleek dat net iets te lief.

Al met al faire en leuke wedstrijden waar na afloop het water rijkelijk koest vloeien.

voetbal 2018 1140