Terug naar overzicht

SINTERMEERTEN wint VOLLEYBALTOERNOOI in het kader van de EUREGIOCUP;
SINTERMEERTEN LEIDT IN HET OVERALLKLASSEMENT!
 

In het kader van de Euregiocup werd er woensdag 8 maart gevolleybald. Sintermeerten trad, net als de afgelopen 15 jaar, op als gastheer. In 3 categorieën (1e/2e klas, 3e/4e klas en de schoolteams) namen jongens en meisjes teams van het Sintermeertencollege het op tegen teams van het Bernardinuscollege, CMC Eijkhagen, college Sint Jan, de Nieuwe Thermen, de vrije school en het Grotiuscollege. 

’s Morgens werden de wedstrijden voor de 1e en 2e klas categorie gespeeld. Onze dames waren vanaf het begin onverslaanbaar. Zij speelden mooi verzorgd volleybal. In de finale tegen het Charlemagnecollege werd er op een hoog niveau met elkaar gestreden. De een na andere mooie rally werd  in “ons” voordeel beslist en de finale ging lang gelijk op, aan het einde van de wedstrijd viel een paar keer een beslissing in het nadeel uit. Eijkhagen won de wedstrijd met 1 punt verschil en daarmee ook het toernooi bij de meisjes. Sintermeerten werd dus knap 2e! Bij de heren in deze categorie ging het moeizamer. De eerste twee wedstrijden gingen verloren. Onnodige fouten maakten de wedstrijden spannend. Wel leuk om naar te kijken voor het massaal toegestroomde publiek.  De werklust en vooral het plezier van de heren vergoedde veel en de zeer efficiënte wijze van volleyballen zorgden ervoor dat er toch enkele wedstrijden werden gewonnen. Sint Jan won deze categorie en het Sintermeerten team werd uiteindelijk op wedstrijdpunten 5e.

In de 2de categorie, klas 3-4, had de concurrentie de spelpatronen van onze teams ook goed  geanalyseerd. Helaas resulteerde dat voor de concurrentie niet in het gewenste resultaat. De 2 Sintermeerten teams waren oppermachtig. Zowel de meiden als de jongens wonnen hun categorie met veel overmacht. Bij de meisjes werd Eijkhagen 2e en bij de jongens ging deze plaats naar het Sint Jan.

Bij de laatste categorie, de schoolteams, ging de strijd om de hoogste podiumplaatsen ’s middags  tussen CMC Eijkhagen, Grotius en onze eigen teams. De jongens voldeden volledig aan de vooraf hooggespannen verwachtingen. Een zeer ingenieus selectiebeleid resulteerde in mooi volleybal. De beslissende wedstrijd tegen het Grotius werd met één punt verschil gewonnen, waardoor de jongens de eerste plaats grepen. De dames speelden werkelijk zeer fraai volleybal, regen de overwinningen aaneen, maar verloren uiteindelijk de finale tegen Eijkhagen uiteindelijk helaas met een punt verschil. De verschillen in deze wedstrijd waren erg klein, maar de meiden mogen trots zijn op hun mooie prestatie.

Het Sintermeertencollege won het toernooi uiteindelijk met grote overmacht, met maar liefst 49 van de maximaal 60 te behalen punten!  Het Sintjanscollege eindigde op een zeer verdienstelijke 2e plaats met 42 punten voor het overallklassement. CMC Eijkhagen sprokkelde 39 punten bij elkaar. In dat klassement blijft het Sintjanscollege steken op een tweede plaats, klom CMC Eijkhagen door de goede volleybalresultaten van een 4e naar de 3e plaats en consolideerde het Sintermeertencollege de eerste plaats.

 

 


 

Euro volley infoto 1920 B

 

Euro volley infoto 1920 C

 Euro volley infoto 1920 D

 Euro volley infoto 1920 A

 Euro volley infoto 1920 E

 Euregio volley extra infoto AA 1920

Euregio volley extra infoto BB 1920

Euregio volley extra infoto CC 1920