Terug naar overzicht

Bernardinuscollege wint VOLLEYBALTOERNOOI in het kader van de EUREGIOCUP;
SINTERMEERTEN LEIDT IN HET OVERALLKLASSEMENT!

In het kader van de Euregiocup werd er dinsdag 26 februari gevolleybald. Sintermeerten trad, net als de afgelopen 15 jaar, op als gastheer. In 3 categorieën (1e/2e klas, 3e/4e klas en de schoolteams) namen jongens en meisjes teams van het Sintermeertencollege het op tegen het Bernardinuscollege, CMC Eijkhagen, Sint Janscollege en het Grotiuscollege.


’s Morgens werden de wedstrijden voor de 1e en 2e klas categorie gespeeld. Onze dames waren vanaf het begin onverslaanbaar. Zij speelden mooi verzorgd volleybal. Totdat ze in de finale hun meerdere moesten erkennen in de meiden van CMC Eijkhagen. De een na andere mooie rally werd in “ons” voordeel beslist en de finale ging lang gelijk op maar aan het eind stond de ploeg net met lege handen. Met uiteindelijk 1 punt verschil bogen ze hun hoofd; tóch een mooie 2e plaats! Bij de heren in deze categorie ging het moeizamer. De eerste wedstrijd ging verloren. Onnodige fouten maakten de wedstrijden spannend. Wel leuk om naar te kijken voor het massaal toegestroomde publiek. De werklust van de heren vergoedde veel en de zeer efficiënte wijze van volleyballen zorgden ervoor dat de wedstrijden daarna allemaal in winst werden omgezet. De beslissende wedstrijd tegen, ook CMC Eijkhagen, ging helaas nipt verloren en zodoende werd de mooi volleyballende ploeg uit Landgraaf terecht eerste. Het Sintermeerten team behaalde uiteindelijk op wedstrijdpunten een 3e plaats.

In de 2de categorie, klas 3-4, had de concurrentie de spelpatronen van onze teams ook goed geanalyseerd. Helaas resulteerde dit bij de heren in een verliespartij tegen CMC Eijkhagen, 14-18. Dit was ook tevens beslissend voor de einduitslag. Ook SMC heren 3e en 4e klas behaalde een 3de plaats. De dames daarentegen regen de nederlagen aan elkaar. Het deelnemersveld was erg sterk en vooral Bernardinus en Eijkhagen hadden een zeer goed en vooral mooi volleyballend team. Zeer terecht werden zij dus kampioen en 2e!


Bij de laatste categorie, de schoolteams, ging de strijd om de hoogste podiumplaatsen ’s middags tussen CMC Eijkhagen, Bernardinus en onze eigen teams. De dames voldeden volledig aan de vooraf hooggespannen verwachtingen. Een zeer ingenieus selectiebeleid resulteerde in een zeer verdiende eerste plaats. Zij redde de, in de historie opgebouwde, eer van volleybalschool. De dames speelden werkelijk zeer fraai volleybal. PROFICIAT met deze DIK VERDIENDE TITEL.


De heren verloren twee cruciale wedstrijden en eindigden zodoende op een 3e plaats.
Het Bernardinuscollege won het toernooi uiteindelijk met 48 punten en het CMC Eijkhagen eindigde op een zeer verdienstelijke 2e plaats met 46 punten voor het overallklassement. Sintermeerten sprokkelde 40 punten bij elkaar. In dat klassement klom CMC Eijkhagen door de goede volleybalresultaten van een 3e naar de 2e plaats en nam het Sintermeertencollege de eerste plaats over van Sint Jan, dat op zijn beurt is gezakt van de eerste naar de 3e plaats!

Euregio volley zaal11 1140

Euregio volley zaal22 1140

Meer foto's van het volleybaltoernooi staan op onze Facebook pagina